Felkészülés: kínos – Conte blamával kezdett a Chelsea-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.16. 20:01
A Chelsea felkészülési mérkőzésen nagy meglepetésre 2–0-ra kikapott az osztrák Rapid Wientől.

Antonio Conte menedzser nem vette félvállról a Chelsea első felkészülési mérkőzését, az osztrák Rapid Wien elleni kezdő tizenegyét egyáltalán nem lehetett tartalékosnak nevezni.

A tréner a Begovic – Ivanovics, Djilobodji, Terry, Baba Rahman – Mikel, Matics, Loftus-Cheek – Moses, Diego Costa, Willian összetételű csapatot küldte pályára.

De hiába a nagy nevek, Joelintonék a nyolcadik percben úgy mentek át a „kékek” védelmén, hogy John Terryék szinte hozzá sem tudtak szagolni az osztrák támadáshoz, amelynek végén a Rapid brazilja elhúzta a labdát Asmir Begovic kapus mellett, majd higgadtan a kapuba gurított (1–0).

Az angolok a folytatásban több gólhelyzetet is kialakítottak, ám nem sikerült góllal befejezni egyik támadást sem. Ahogy az lenni szokott, a kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, a 82. percben a csereként beálló Tomi Correa egy angol védelmi hibát kihasználva közvetlen közelről betalált, ezzel a Rapid Wien meglepetésre 2–0-ra legyőzte a Chelsea-t, Antonio Conte pedig vereséggel indította angliai karrierjét.

A Rapidban kezdőként lépett pályára a 20 éves, magyar korosztályos válogatott Szántó Tamás is, a középpályás a 81. percig volt a pályán.

A Werder Bremen 1–1-es döntetlent játszott a Lübeckkel, Kleinheisler László ezúttal sem volt ott a német együttes keretében.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Rapid Wien (osztrák)–Chelsea (angol) 2–0
Rubin Kazany (orosz)–Vitesse (holland) 1–2
Charlton Athletic (angol)–Anzsi Mahacskala (orosz) 0–1
Lille (francia)–Oostende (belga) 0–0
Standard Liege (belga)–Chievo (olasz) 3–0
Lübeck (német)–Werder Bremen (német) 1–1
Luzern (svájci)–Schalke (német) 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik