Felkészülés: győzelemmel búcsúztatták Schweinsteigert a németek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.31. 22:47
null
Schweinsteigert elbúcsúztatták a német válogatottól (Fotó: AFP)
A német labdarúgó-válogatott Max Meyer és Mesut Özil góljával 2–0-ra legyőzte Finnországot a két csapat felkészülési mérkőzésén, mely egyben – és elsősorban – Bastian Schweinsteiger búcsúmeccse is volt a Nationalelftől.

Mönchengladbach-ban rendezett mérkőzés kezdőrúgása előtt egy emberre irányult a figyelem: a Nationalelftől visszavonuló Bastian Schweinsteigerre. A 32 éves középpályás örömkönnyek közepette köszönte meg a játékostársak és a szurkolók támogatását.



A mérkőzésen végig a németek akarata érvényesült, ám az első félidőben csak kapufáig jutottak – pontosabban Paulus Arajuuri, a finnek hátvédje kis híján a saját kapujába továbbította a labdát, a kapufa azonban megmentette.

A második félidőben már gólokat is láthatott a közönség: előbb az 55. percben Max Meyer, majd a 77.-ben a csereként beálló Mesut Özil is betalált, így Németország 2–0-ra legyőzte a finneket.

A két gól között, a találkozó 67. percében Joachim Löw lecserélte Schweinsteigert – aki a mérkőzés közben még egy a pályára berohanó szurkolóval is készített néhány képet –, így 121 válogatott mérkőzéssel a háta mögött, hivatalosan is véget ért a pályafutása a német nemzeti csapatban.



FELKÉSZÜLÉSI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEK
Németország–Finnország 2–0
Törökország–Oroszország 0–0
Albánia–Marokkó 0–0
Írország–Omán 4–0
KORÁBBAN
Észtország–Málta 1–1
Csehország–Örményország 3–0
Norvégia–Fehéroroszország 0–1
Dánia–Liechtenstein 5–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik