Felkészülés: Griezmann gólpassza és gólja győzelmet ért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.02. 22:52
null
Lemar és Griezmann is betalált a bolíviai kapuba (Fotó: AFP)
A világbajnoknak nem okozott gondot az egyik leggyengébb dél-amerikai futballválogatott: Franciaország sima, 2–0-s győzelmet aratott Bolívia ellen Nantes-ban.

A francia csapat nagyszerűen kezdte az Európa-bajnoki selejtezőket, hiszen Moldova ellen idegenben (1–4), majd Izland ellen otthon (4–0) is négy gólt szerezve nyert. A következő két ellenfél Törökország (június 8.) és Andorra (június 11.) lesz idegenben, előtte még a hónap közepén rajtoló Copa Américára készülő Bolíviával mérte össze az erejét.

Deschamps szövetségi kapitány még nem számíthatott Giroud-ra, aki a szerdai Európa-liga-győzelem után pihenőt kapott, de az egyébként sem okozott meglepetés, hogy Mbappé és Griezmann lett a két csatár.

A hazaiak már az 5. percben vezetést szereztek, Griezmann passza Thomas Lemart találta meg, aki 11 méterről a kirohanó kapus felett pimaszul a hálóba emelt, 1–0.


A 43. percben az Atlético Madridot a nyáron elhagyó Griezmann villant, egy szöglet utáni kavarodás után ő eszmélt a leggyorsabban, a totojázó védők közé ugorva felemelte a labdát, majd hat méterről, ballal a kapuba lőtt, 2–0.

A második félidőben is a hazaiak voltak fölényben, de hiába volt csaknem húsz kapura lövésük (szemben a vendégek kettő próbálkozásával), az eredmény már nem változott. Franciaország a legutóbbi 35 hazai mérkőzése közül 28. alkalommal szerzett legalább két gólt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Franciaország–Bolívia 2–0
(Lemar 5., Griezmann 43.)
Luxemburg–Madagaszkár 3–3
Törökország–Üzbegisztán 2–0

Malajzia–Nepál 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik