Felkészülés: egygólos lengyel siker Szerbia ellen

Vágólapra másolva!
2016.03.23. 22:54
A lengyel labdarúgó-válogatott hazai pályán 1–0-ra verte Szerbiát a két csapat felkészülési mérkőzésén.

A találkozó elején rögtön nekirontott ellenfelének a szerb válogatott, minek eredményeként az 5. percben jó helyről végezhetett szabadrúgást Adem Ljajics, lövését azonban Lukasz Fabianski és a léc közös erővel hárította. Három perccel később ismét Ljajics veszélyeztetett, ezúttal azonban centikkel eltévesztette a lengyel kaput. Ezt követően felocsúdtak a vendéglátók, de a szerbekéhez hasonló nagy helyzeteket nem sikerült kialakítaniuk, mígnem a 28. percben egy rosszul sikerült felszabadítási kísérletre lecsapott Jakub Blaszczykowski, és kapáslövésből megszerezte a lengyelek vezető gólját.

A félidő további részében felváltva próbálkoztak a csapatok, a legnagyobb lehetőség a lengyelek gólszerzője előtt adódott, ám nem sikerült Blaszczykowskinak a duplázás. Az 51. percben Arkadiusz Milik növelhette volna a hazaiak előnyét, de csak kapufáig jutott a lengyel támadó.

A második félidő nagy részében a lengyel válogatott átengedte a kezdeményezést ellenfelének, de hiába irányítottak a szerbek, nem tudták kihasználni fölényüket. A meccs hajrájában hiába érett a vendég találat, Lengyelország megőrizte egygólos előnyét.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Lengyelország–Szerbia 1–0 (1–0)

Poznan.
Lengyelország
: Fabianski (Szczesny, a szünetben) – Piszczek, Glik, Salamon (Pazdan, 87.), Rybus – Blaszczykowski, Krychowiak (Jodlowiec, 76.), Zielinski (Borysiuk, 83.), Grosicki (Kapustka, 75.) – Milik, Lewandowski (Teodorczyk, 73.)
Szerbia: Sztojkovics – Ivanovics, Makszimovics, Rajkovics, Kolarov – Ljajics, Matics, Milivojevics (Makszimovics, 73.; Szpajics, 91.), Tosics (Szulejmani, 66.) – Kosztics (Mladenovics, 78.), Sztojiljkovics (Djuricsics, 56.)
Gólszerző:
Blaszczykowski (28.)

TOVÁBBI EREDMÉNY
Gibraltár–Liechtenstein 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik