Felkészülés: Ancelotti Bayernje megizzadt első meccsén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.16. 18:53
A német Bayern München labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 4–3-ra legyőzte az ötödosztályú SV Lippstadtot. A Borussia Dortmund meglepetésre kikapott a Bundesliga 2.-es 1860 Münchentől.

Ez volt Carlo Ancelotti első mérkőzése a bajorok kispadján. Az olasz vezetőedző az Ulreich – Rafinha, F. Götze, Martínez, Bernat – X. Alonso, Lahm – Robben, Benko, Ribéry – Green kezdőcsapatot küldte pályára.

A várakozásoknak megfelelően a Bayern München irányított. A müncheniek az első félidőben Julian Green, Arjen Robben és Franck Ribéry góljával 3–0-ra elhúztak, a második játékrész elején pedig egy öngóllal négyre növelték előnyüket.

A folytatás azonban az ötödosztályú Lippstadtról szólt, amely az 51. és az 57. percben is betalált, és ezt követően is helyzeteket alakított ki, néhány perccel a lefújást megelőzően pedig megszerezte a harmadik gólját is, ám egyenlítenie már nem sikerült.

Ancelotti 4–3-as sikerrel indította edzői karrierjét a bajor együttes élén. Az összecsapás krónikájához hozzátartozik, hogy Robbent sérülés miatt le kellett cserélni; Felix Götze pedig nem más, mint Mario Götze 18 éves öccse.

Megyeri Balázs csapata, a Bundesliga 2. következő szezonjára készülő Greuther Fürth 3–2-re kikapott a harmadosztályú Paderborntól. A szünetben 1–1-re állt a mérkőzés, a magyar kapus az első félidőben védett.

1860 München–Borussia Dortmund

A Dortmund a Bonmann – Scuderi, Ginter, Papasztathopulosz, Schmelzer – Merino, Rode, Castro – Kagava, Dembélé – Passlack felállásban lépett pályára a második vonalbeli 1860 München otthonában.

Thomas Tuchel együttesében több húzóember is ott volt, ennek ellenére a 37. percben Levent Aycicek révén a müncheni csapat került előnybe. A BVB hiába nyomott végig, nem sikerült egyenlítenie, így nagy meglepetésre vereséget szenvedett.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
SV Lippstadt (német)–Bayern München (német) 3–4
1860 München (német)–
Borussia Dortmund (német) 1–0
Paderborn (német)–Greuther Fürth (német) 3–2
Telford (angol)–Aston Villa (angol) 1–2
Worcester City (angol)–Aston Villa (angol) 1–5
Basel (svájci)–Monaco (francia) 0–1
Bohemians (ír)–Newcastle United (angol) 0–6
Twente (holland)–PAOK (görög) 0–2
Darmstadt (német)–FSV Frankfurt (német) 2–1
Burton Albion (angol)–Stoke City (angol) 3–0
Celtic (skót)–Wolfsburg (német) 2–1
Doncaster Rovers (angol)–Middlesbrough (angol) 0–2
Kidderminster (angol)–West Bromwich Albion (angol) 1–2
North Ferriby (angol)–Hull City (angol) 0–2
FK Krasznodar (orosz)–Udinese (olasz) 2–2
Sion (svájci)–PSV (holland) 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik