Felkészülés: albán fricska a franciáknak, chilei henger

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.15. 08:34
null
A francia Karim Benzema küzd az albán kapu előtt a vendégek védőjével, Ansi Agollival (Fotó: Reuters)
Felkészülési mérkőzésen a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság házigazdája, Franciaország hazai környezetben szerény döntetlent ért el Albánia ellen. Kolumbia legyőzte az Egyesült Államokat, Chile pedig hengerelt Venezuelával szemben.

Rennes-ben döbbenten látták a hazai nézők, hogy a klasszisokkal – Cabaye, Pogba, Valbuena, Benzema – megtűzdelt házigazdák nemcsak szenvednek a velük messze nem azonos szinten jegyzett vendégekkel – a franciák a 7., az albánok a 48. helyen állnak a legfrissebb FIFA-világranglistán –, hanem a 40. perctől már hátrányban kénytelenek futballozni. Az egyenlítés a második félidő közepén jött össze, de többre már nem futotta az Eb-rendezőtől.

Az amerikaiak 24 ezer néző előtt Londonban léptek pályára Kolumbia ellen, és bár korán vezetést szereztek büntetőből, a dél-amerikaiak a második félidő közepén egyenlítettek – a Sevilla 28 éves, gólerős légiósa, Carlos Bacca 15. válogatottbeli fellépésén hatodszor volt eredményes –, majd a hajrában a győzelmet érő találatot is megszerezték.

Alexis Sánchez kezdte meg a gólgyártást Venezuela ellen, majd a második félidőben már biztosnak vehető chilei siker a hajrában lett kiütéses, akkor újabb két találatot értek el a vendéglátók.

A 70. percig gól nélkül telt a Paraguay–Peru összecsapás, és az akkor beinduló adok-kapokból a hazaiak jöttek ki jobban, akik a 92. percben büntetőből lőtték a győzelmet érő gólt.

Salvador hazai pályán 3–1-re kikapott Panamától. A hazaiaknál végigjátszotta a meccset a Videoton támadója, Arturo Álvarez, míg a vendégeknél a Honvéd középpályása, Aníbal Godoy, aki csapata második gólját jegyezte. A salvadoriaknál végig a pályán volt a korábbi kecskeméti és győri légiós, Rafael Burgos is.

GODOY GÓLJA



FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Franciaország–Albánia 1–1 (01)
G:
Griezmann (73.), ill. Mavraj (40.)
Egyesült Államok–Kolumbia 12 (10)
G:
Altidore (10. – 11-esből), ill. Bacca (61.), T. Gutiérrez (87.)
Paraguay–Peru 21 (00)
G:
Romero (70.), D. González (92. – 11-esből), ill. Guerreri (74.)
Chile–Venezuela 50 (20)
G:
A. Sánchez (17.), Valdivia (45.), Vargas (55.), Millar (78.), P. Hernández (93.)
SalvadorPanama 13 (12)
G:
Larin (39. – 11-esből), ill. Jarvis (22.), Godoy (25.), Nurse (85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik