Felkészülés: a Bayern kikapott Henryéktól; sima Milan-siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.07. 06:57
null
Robert Lewandowski (balra) gól lőtt, de a Bayern kikapott (Fotó: Action Images)
Az Amerikában túrázó európai sztárklubok közül az olasz AC Milan magyar idő szerint csütörtök hajnalban Houstonban 3–0-ra győzött a mexikói CD Guadalajara ellen, míg a német Bayern München Portlandben 2–1-re kikapott az észak-amerikai profi liga (MLS) válogatottjától.

A Starke – Rafinha, Javi Martínez, Alaba – Höjbjerg, Gaudino, Rode, Bernat – Shaqiri – Pizarro, Lewandowski összeállításban pályára lépő Bayern München a nyári szerzemény Robert Lewandowski 17 méteres, léc alá vágódó bombájával már a 8. percben megszerezte a vezetést az MLS All-Stars ellen. Az amerikai profi liga csapatában a kezdőben olyan ismert, válogatott játékosok kaptak helyet, mint a nigériai válogatott Obafemi Martins, az amerikai Clint Dempsey és Michael Bradley, az ausztrál Tim Cahill vagy a francia világbajnok Thierry Henry. Utóbbi a meccs előtt Thomas Müllert méltatta a Bayernből, de a német világbajnokkal a pályán nem találkozhatott, ugyanis mire a bajorok támadója a 80. percben pályára lépett, a New York-i csatárt már lecserélték – a szünetben.

Az MLS válogatottjába éppen a második félidőre beálló futballisták hoztak lendületet, no meg gólokat, ugyanis a csapat fordítani tudott. Előbb Bradley Wright-Phillips talált 20 méterről a kicsit kint álló Tom Starke mellett a kapu bal oldalába. Majd a szintén csereként beálló Landon Donovan lőtt a bámészkodó Bayern-védők között közelről a kapuba.

A müncheniek a hajrában hiába küldték be világbajnokok sorát – Müller mellett Mario Götze, Bastian Schweinsteiger, Jerome Boateng, Philipp Lahm és Manuel Neuer is játszott –, illetve az utolsó négy percre a holland Arjen Robben is beszállt (a francia Franck Ribéry viszont nem), az egyenlítés sem jött össze, így a Bayern 2–1-es vereséget szenvedett.

Az MLS All-Stars–Bayern München mérkőzés összefoglalója

Az AC Milan viszont sima, 3–0-s sikert aratott amerikai túrája utolsó meccsén a mexikói Guadalajara ellen. A meccsen a mexikóiak már a 2. percben eltalálták a lécet, ám a vezetést a legjobbjait nagyjából pályára küldő (a válogatott Riccardo Montolivo hiányzott) olasz csapat szerezte meg M'Baye Niang révén a 19. percben. A francia támadó Honda Keiszuke jobb oldali beadásnál előzte meg a védőjét és helyezett kissé kisodródott helyzetből a kapuba. A szünet előtt Mario Balotelli csavart 22 méterről szabadrúgásból gyönyörűen a jobb felsőbe. A végeredményt a második félidőben – amelyre a Milan fehérről piros-fekete szerelésre váltott a mexikóiak piros-fehér meze miatt – csereként beálló Giampaolo Pazzini állította be egy kontra végén.

A CD Guadalajara–AC Milan mérkőzés összefoglalója

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
MLS All-Stars–Bayern München (német) 2–1 (B. Wright-Phillips 51., 70., ill. Lewandowski 8.)
CD Guadalajara (mexikói)–AC Milan (olasz) 0–3
(Niang 19., Balotelli 37., Pazzini 72.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik