Henry: Nem Messi és Ronaldo a példakép, hanem Müller

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.06. 14:30
null
Henry Müller példáját állította a fiatalok elé (Fotó: Action Images)
Thierry Henry, az Arsenal és a francia válogatott korábbi legendás csatára a Bayern München támadóját, Thomas Müllert dicsérte az egyik sajtótájékoztatón, s a tökéletes labdarúgó-példaképnek állította be a világbajnok németet.

 

„Átlépések, trükkök, cselek. Nem erről szól a futball. A futball az, amit Thomas Müller csinál. Ha lenne egy fiam, aki a labdarúgásra adná a fejét, azt tanácsolnám neki, hogy Ribéry és Müller példáját kövesse. Amit Ronaldo és Messi csinál, az kész őrület. Ne próbálja őket utánozni! Utánozza Ribéryt és Müllert!” – fogalmazott a New York Red Bulls támadója, majd bővebben is kifejtette, miért Müller az első számú követendő példa.

„Elképesztő világbajnoksága volt, az emberek mégsem beszélnek róla. Pedig beszélniük kellene róla. Tökéletes felfogásban játszik. Ha kell, védekezik, ha kell, támad, ha kell, birtokolja a labdát, ha kell, mást hoz játékba. Ha pedig gólt kell rúgnia, nem hibázik.”

„Nem színezi a játékát, de a maximumot nyújtja, amikor teljesítenie kell. Mindig azt teszi, amit a csapat és az adott szituáció kíván tőle.”

Henry tagja annak az észak-amerikai profi labdarúgó-liga legjobbjaiból álló csapatnak (MLS All-Stars), amely magyar idő szerint csütörtök hajnalban (3.55 óra) pályára lép a Bayern München ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik