Ezért nem lesz brazil válogatott - Diego Costa levelét megírta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.30. 11:28
null
A jó szezonrajttal alaposan felértékelte magát Diego Costa<br />(Fotó: marca.com/montázs)
Amint arról tegnap beszámoltunk: az Atlético Madrid brazil labdarúgója, Diego Costa a jövőben a spanyol válogatottban kíván szerepelni. A játékos azt követően került lépéskényszerbe, és volt kénytelen a nyilvánosság előtt is színt vallani, hogy a brazil szövetségi kapitány, Luiz Felipe Scolari meghívta őt a válogatottba a Honduras és a Chile elleni felkészülési mérkőzésekre. A spanyol szövetség eközben a háttérben már majd' két hónapja lobbizik illetékes nemzetközi fórumokon, hogy a támadó mielőbb beválogatható legyen az Eb- és vb-címvédő számára.

„Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, hiszen szeretem azt a csodálatos földet, ahol születtem. A profi pályafutásom azonban már Spanyolországban teljesedett ki, amely országban érkezésem első napjától kezdve úgy fogadtak engem, mint a saját gyermeküket, és a közelmúltban az állampolgárságot is megszereztem. Spanyolország emberileg és szakmailag is rengeteget adott nekem, megpróbálok valamit visszaadni abból, amit kaptam. Hosszú gondolkodás után döntöttem így, figyelembe véve azt, ami a legjobb a családomnak, nekem és a pályafutásomnak. Tisztelettel kérem, hogy tekintsenek el a szerepeltetésemtől a brazil válogatottban tétmérkőzésen és felkészülési találkozón egyaránt. Fogadják tiszta lelkiismeretű üdvözletemet abban a reményben, hogy megértik és tiszteletben tartják a döntésemet” – áll a Diego da Silva Costa által szignózott, és Brazíliába postázott levél alján.

A vb-házigazda brazil válogatott szövetségi kapitánya a szakmát mellőzve érzelmi oldalról próbálta megközelíteni a történteket.

„Egy brazil játékos, aki nem hajlandó a brazil válogatott mezét viselni és így részt venni egy olyan világbajnokságon, amelyet a hazájában rendeznek, automatikusan kizárja magát – mondta Scolari. – Brazil milliók álmának fordított hátat, hogy ő az ötszörös világbajnok válogatottunkat képviselje a brazíliai világbajnokságon.”

Diego Costa már novemberben Vicente del Bosque szövetségi kapitány rendelkezésére állhat, és pályára léphet a spanyol válogatottban, ha meghívót kap a trénertől. A támadó ebben az évben két felkészülési mérkőzésen játszott a braziloknál, hivatalos tétmérkőzésen azonban még egyszer sem lépett pályára, és mivel 2007 óta életvitelszerűen Spanyolországban él, nem volt elvi akadálya annak, hogy válogatottat cseréljen.

A spanyol együttes a korábbi hírek szerint Gabonban, majd Dubaiban az oroszokkal mérkőzött volna meg a novemberi válogatottas szünetben, jelen állás szerint viszont Angolában és Dél-Afrikában meccsel. Utóbbi a szövetség elnökének, Ángel María Villarnak volt a kérése, miszerint ott szerette volna a 2014-es vb előtt hivatalosan visszaadni a vb-trófeát a FIFA illetékeseinek, ahol azt megszerezték, és amint arra a dél-afrikai vezetőknek ígéretet tettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik