Európa legjobb játékosa díjat alapít az UEFA

Vágólapra másolva!
2011.07.18. 19:32
null
Monacóban zajlik majd a végső szavazás Európa legjobb játékosára
Címkék
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) új díjat alapított, amely az Európa legjobb játékosa (Best Player in Europe) nevet kapta. A 2010–11-es szezonra vonatkozó hármas listát július 25-én jelentik be, míg a végső győztest a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásával egybekötve egy hónappal később hozzák nyilvánosságra.

Michel Platini, az UEFA elnökének kezdeményezése alapján az Aranylabda szellemiségét akarják visszahozni az új díj által, így az Európai Sportmédia nevű szervezettel karöltve megalapították az Európa legjobb játékosa (Best Player in Europe) nevű elismerést. A díjat nemzetiségre való tekintet nélkül minden olyan játékos megkaphatja, aki az UEFA égisze alá tartozó valamelyik európai klubcsapatban szerepel.

53 neves sportújságíró (minden tagországból egy) szavazata alapján alakul ki egy hármas lista (a szavazataikat július 10-ig kellett elküldeni), melyet július 25-én hoznak nyilvánosságra. A játékosok teljesítményének értékelésekor figyelembe veszik mind a bajnokságban, mind az európai kupákban nyújtott teljesítményt. Az újságírók is hármas listákat alakítottak ki, az első helyezett 5, a második 3, míg a harmadik 1 pontot kap, ez alapján alakul ki a legjobb három.

A végső szavazásra augusztus 25-én Monacóban kerül sor, ahol a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása alkalmával élőben voksolhatnak az újságírók a legjobbra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik