Eurofutball: sorozatban ötödször bajnok a Salzburg

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.05.06. 19:25
null
Az újdonsült osztrák bajnokcsapat (Fotó: Red Bull Salzburg)
Sorozatban ötödször a Red Bull Salzburg nyerte az osztrák labdarúgó-bajnokságot. A német Marco Rose irányította csapat vasárnap 4–1-re győzött a Sturm Graz ellen, s ezzel három fordulóval a zárás előtt biztossá tette újabb elsőségét. Egyhuzamban ötödször lett bajnok az andorrai FC Santa Coloma is, és szintén megvédte elsőségét a bosnyák Zrinjski.

 

A salzburgi klub története 11. bajnoki címét ünnepelheti. Az RB 33 kör után 77 ponttal áll az élen, s még megjavíthatja az osztrák pontrekordot, amelyet az Austria Wien tart 82 ponttal.

A salzburgiak szerdán, Klagenfurtban ismét összecsapnak a Sturmmal a kupadöntőben, s ha nyernek, zsinórban ötödször dupláznak.

 

BOSZNIA-HERCEGOVINA. Bár két forduló még hátravan, a hétvégén eldőlt, hogy sorozatban harmadszor is a Zrinjski szerzi meg a bajnoki aranyérmet. A mostari csapatnak ez a hatodik bajnoki címe, ezzel utolérte a Zeljeznicart az önálló bosnyák bajnokság örökranglistájának élén.

 

ANDORRA. Az FC Santa Coloma gól nélküli döntetlent harcolt ki üldözője, az Engordany ellen vasárnap, így egy fordulóval a zárás előtt biztossá tette bajnoki címét. Az FC Santa Coloma sorozatban ötödször lett bajnok, az andorrai rangsort immár 12 elsőséggel vezeti.

A Salzburg a selejtező második körében, a Zrinjski a selejtező első körében, az FC Santa Coloma az előselejtezőben kezdi a BL-szereplést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik