Eurofutball: a Bosnyák, a Lett és a Macedón Kupában is 11-esek döntöttek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.18. 00:22
A legutóbbi hét tétmeccsét megnyerő Opava nem bírt a legutóbbi három meccsét elveszítő Zlínnel a Cseh Kupa döntőjében, Robert Bartomeu 20. percben szerzett góljával utóbbi lett a kupagyőztes.





A Zlín részéről Jakub Jugast a ráadás pillanataiban kiállította a játékvezető. A Zlín először nyert Cseh Kupát, ez a második kupagyőzelme ugyanakkor, 1970-ben a Csehszlovák Kupát kaparintotta meg – még TJ Gottwaldov néven.

Macedóniában a bajnoki újonc Peliszter ünnepelhetett, miután a gól nélküli 120 percet követően tizenegyesekkel legyőzte a Skendiját. A zöld-fehérek másodszor hódították el a Macedón Kupát – a Macedón Köztársasági Kupát korábban négyszer is megnyerték.

Lettországban a Riga és a Ventspils a szünetben (0–0), a 90 perc (1–1) és a 120 perc (2–2) után is ikszre állt, a szétlövést pedig utóbbi csapat játékosai bírták jobban. A Ventspils hetedszer nyerte meg a kupát.

De ezzel nem volt vége mára, a Bosnyák Kupában is a szétlövés döntött! A Sarajevo ledolgozta ugyan egygólos hátrányát idegenben, de a tizenegyespárbajt a házigazda Siroki Brijeg bírta jobban.

CSEH KUPA
DÖNTŐ

Opava–Zlín 0–1

MACEDÓN KUPA
DÖNTŐ

Skendija–Peliszter 0–0 – 11-esekkel: 3–4

LETT KUPA
DÖNTŐ

Riga–Ventspils 2–2 – 11-esekkel: 5–6

BOSNYÁK KUPA
DÖNTŐ

Siroki Brijeg–Sarajevo 0–1, összesítésben: 1–1, 11-esekkel: 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik