Eurofutball: az Eb-döntő hőse lecsapott, 14 év után bajnoki cím

Vágólapra másolva!
2018.05.05. 18:14
null
A Lokomotiv Moszkvánál 2004 után ünnepelhetnek ismét bajnoki címet (Fotó: AFP)
A Lokomotiv Moszkva hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Zenitet, ezzel a Premjer-Liga utolsó fordulója előtt biztossá tette, hogy 14 év után ismét megnyeri az orosz labdarúgó-bajnokságot.

A mérkőzés egyetlen találatát a 2016-os Európa-bajnokság döntőjének portugál hőse, a franciák ellen győztes gólt szerző Eder lőtte, aki a 87. percben vette be a szentpéterváriak kapuját. A 30 esztendős csatár ebben a szezonban negyedszer volt eredményes a Premjer-Ligában. A Lokomotiv házi góllövőlistáját a perui Jefferson Farfán vezeti 10 találattal.

Az előző három fordulóban csak két pontot gyűjtő Lokomotiv Moszkva ezzel a győzelemmel megőrizte négypontos előnyét a Szpartak előtt, amelynek – városi riválisához hasonlóan – még egy meccse van hátra. A Lokomotiv fennállása során harmadszor, 2004 óta először nyerte meg az orosz bajnokságot, amelyben az elmúlt négy esztendőben négy különböző csapat (Zenit, CSZKA Moszkva, Szpartak, Lokomotiv) végzett az élen.

Az már korábban eldőlt, hogy az abszolút újonc Habarovszk egy év után kiesik az élvonalból.

OROSZORSZÁG, PREMJER-LIGA
29. FORDULÓ
Lokomotiv Moszkva–Zenit 1–0
Az élcsoport: 1. Lokomotiv Moszkva (már bajnok) 60 pont, 2. Szpartak Moszkva 56, 3. FK Krasznodar 53, 4. CSZKA Moszkva 52 (28), 5. Zenit 50

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik