Eurofutball: itt az 53. bajnoki címük, közel az Európa-rekord

Vágólapra másolva!
2019.04.15. 09:30
null
A Linfield bajnokcsapata (Fotó: Belfast Telegraph)
A svájci Young Boys, az északír Linfield és a walesi The New Saints egyaránt megnyerte országa labdarúgó-bajnokságát a hétvégén.

 

ÉSZAK-ÍRORSZÁG. A rájátszás második fordulójáig kellett várni, hogy a listavezető Linfield biztossá tegye: 2017 után újra az övé lesz a bajnoki cím. A kékek a címvédő Crusaders elleni 0–0-val hódították el a trófeát, immár 53. alkalommal. Már csak egy arany hiányzik ahhoz, hogy a Linfield utolérje Európa legtöbb bajnoki címmel büszkélkedő klubját, az 54-szeres skót aranyérmes Rangerst.

SVÁJC. A Basel csak döntetlent játszott a sereghajtó Grasshoppersszel, a Young Boys 1–0-ra legyőzte idegenben a Zürichet, ezzel a berniek – hét fordulóval a zárás előtt – megvédték bajnoki címüket. A 13. bajnoki aranyát ünneplő Young Boys csupán egyszer kapott ki az eddigi 29 forduló során.

WALES. Noha két forduló még hátravan, a Barry Town elleni 4–0-s idegenbeli diadallal a The New Saints elkönyvelte 13. bajnoki címét. A walesi csapat sorozatban nyolcadszor lett bajnok – ez a második leghosszabb élő aranyszéria Európában (a fehérorosz BATE 13-mal mutatja az utat).

A Young Boys a playoffkörben, a Linfield és a The New Saints a selejtező első körében kapcsolódik be a Bajnokok Ligája 2019–2020-as kiírásába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik