M. D. 2019.06.03 08:08 Frissítve: 2019.06.03 08:28

Eurofutball: hogy maradtak bent!? 0–4 után fordítottak!

Elképesztő körülmények között őrizte meg élvonalbeli tagságát a svájci bajnokságban a Neuchatel Xamax, amely az osztályozón a hazai pályán elszenvedett 4–0-s vereség után idegenben hasonló különbségű győzelmet aratott a másodosztályú Aarau felett, majd tizenegyesekkel megnyerte a párharcot.

 

Az Aarau játékosainak bánata talán még a Xamax-futballisták öröménél is nagyobb (Fotók: Blick)

 

A tízcsapatos svájci élvonalban kilencedik helyen végző, most még a Liverpool korábbi játékosa, Stéphane Henchoz által irányított Xamax az osztályozó első mérkőzése után pokolian nehéz, tulajdonképpen kilátástalan helyzetbe került azzal, hogy hazai környezetben 4–0-s vereséget szenvedett a másodosztályban a Servette mögött második helyen záró Aarautól. Ráadásul egyik legértékesebb játékosát, az idényben 14 találattal házi gólkirályi címet szerző Raphaël Nuzzolót el is veszítette, mivel a 35 éves támadót az első meccs 53. percében kiállították.

A futball azonban, mint már oly sokszor ebben a szezonban, ezúttal is bebizonyította, hogy nincs lehetetlen, és a Xamax csodával határos módon megfordította a párharcot. A vendégek a vasárnapi visszavágó szünetében már 3–0-ra vezettek, majd a hajrához közeledve a negyedik góljukat is megszerezték, így kiharcolták a hosszabbítást.

Az Aarau stadionjában helyet foglaló több mint 7500 néző valószínűleg nem hitt a szemének.

A ráadásban aztán nem esett újabb gól – a hazaiak kapufáig jutottak –, majd a tizenegyespárbajban az Aarau első rúgója, a sokszoros montenegrói válogatott Elszad Zverotics hibázott, és ez végzetesnek bizonyult. Utána ugyanis vendégoldalon mind az öt játékos belőtte a maga tizenegyesét.

A mérkőzés összefoglalója, a végén a mindent eldöntő tizenegyessel, amelyet az elefántcsontparti válogatott Serey Dié értékesített

Az Aarau játékosainak időbe telik majd megemészteniük a történteket

A Xamax így drámai küzdelemben megőrizte élvonalbeli tagságát, és a nyáron egymást követő második idényét kezdheti meg a svájci első osztályban.

A körülményekre különösebb panasz nem lehetett

 

2020.08.12 16:28:23

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A Pohronie nagyon megnehezítette a dunaszerdahelyiek dolgát, de végül nyert a Storck-csapat.

2020.08.09 18:40:05

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

Az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a TSC, és innen már nem engedte ki kezéből a győzelmet.

2020.08.08 13:35:51

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Niko Kovac és Mitchell új érát nyit a hercegségben, Heller és Jovics is érkezhet, de első a védelem!