Eurofutball: hiába nyert kupát, nem indulhat az Európa-ligában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.31. 20:13
Története harmadik elsőségét szerezte a KF Besa Pejë labdarúgócsapata, miután tizenegyesrúgásokkal legyőzte a Llapit a Koszovói Kupa döntőjében.

A Kosovska Mitrovicán rendezett döntő első félidejében a Besa Pejë szerzett vezetést Diar Miftaraj büntetőből szerzett góljával, a második félidő 50. percében, ugyancsak tizenegyesből Festim Krasniqi egyenlített. Az eredmény már a hosszabbításban sem változott, következtek a tizenegyesek, amely során a Besa Pejë 4–2-re nyert.

A csapat öröme azonban nem lehet teljes, az európai szövetség ugyanis nem adott számára licencet, így az Európa-ligában a bajnoki ezüstérmes FC Prishtina indulhat.

KOSZOVÓI KUPA, DÖNTŐ
Besa Pejë
–Llapi 1–1 – 11-esekkel: 4–2

Albániában meglepetésre a bajnokságban a 9., kieső helyen zárt KF Tirana nyerte meg a kupát. A döntőben a nigériai Ifeanyi Edeh góljával a 89. percig győzelemre állt, de akkor a Skënderbeu a horvát Marko Radas révén egyenlített.

A hosszabbításban aztán megvillantak a tiranai légiósok, és a két kongói válogatott, Moise Nkounkou és Merveille Ndockyt beállította a 3–1-es végeredményt.

ALBÁN KUPA, DÖNTŐ
KF Tirana–Skënderbeu 1–3 – hosszabbítás után

Horvátországban duplázott a Rijeka, miután a bajnoki aranyérem megnyerése után a kupadöntőben is jobbnak bizonyult a Dinamo Zagrebnél.

HORVÁT KUPA, DÖNTŐ
Dinamo Zagreb–Rijeka 1–3 (Olmo 37., ill. Gavranovic 24., 46., Zuparic 72.)

2011 után másodszor is Szlovén Kupát nyert a Domzale, a bajnokság 4. helyén végzett csapat a bronzérmes Olimpiját múlta felül.

SZLOVÉN KUPA, DÖNTŐ
Domzale
–Olimpija 1–0 (Dobrovoljc 61.)

Montenegróban a története első kupagyőzelmét ünnepelhette a Sutjeska, miután 1-0-ra győzött a Grbalj ellen. A mérkőzés a 72. percben negyedórára percre félbeszakadt, mert valaki könnygázt dobott a pályára.

MONTENGERÓI KUPA, DÖNTŐ
Sutjeska
–Grbalj 1–0 (Vlaisavljevic 72.)

Törökországban a Konyaspor ért célba, miután gól nélküli 120 perc után tizenegyesekkel 4–1-re verte az Istanbul Basaksehir csapatát

TÖRÖK KUPA, DÖNTŐ
Konyaspor
–Istanbul Basaksehir 0–0 (11-esekkel: 4–1).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik