Eurofutball: három élvonalbeli bajnokság is újraindul a jövő héten

Vágólapra másolva!
2020.05.27. 22:14
Szerbiában a 27., Svájcban a 24. fordulótól kezdik újra a bajnokságot, míg Görögországban a rájátszás első körével indítanak újra.

A szerb élvonal 27. fordulójának mérkőzéseit a jövő hétvégén még zárt kapuk mögött rendezik, pedig a kormány hétfőtől engedélyezi a nyilvános kültéri sporteseményeket is, azzal a feltétellel, hogy a nézőknek egyméteres távolságot kell tartaniuk egymástól.szerb élvonal 27. fordulójának mérkőzéseit a jövő hétvégén még zárt kapuk mögött rendezik, pedig a kormány hétfőtől engedélyezi a nyilvános kültéri sporteseményeket is, azzal a feltétellel, hogy a nézőknek egyméteres távolságot kell tartaniuk egymástól.

Az élvonalban csak az alapszakaszból hátralévő négy fordulót bonyolítják le, a felső- és az alsóházi rájátszás elmarad, és a következő idényben a Szuperligát 18 csapatosra bővítik. Az élvonal eddigi 26 fordulójában a listavezető Crvena zvezda 69 pontot gyűjtött, a Partizan Beogradnak 58 pontja van. A Szerb Kupa negyeddöntőjét június 3-án, elődöntőjét 10-én, a fináléját pedig 24-én játsszák.

A svájci első és másodosztályban jövő szombaton léphetnek ismét pályára a csapatok, zárt kapuk mögött, mivel a Szövetségi Tanács szerdán úgy döntött, ismét megrendezhetőek azok a sportesemények, amelyek nem vonzanak 300 főnél több embert. A Svájci Labdarúgóliga klubjai a pénteki rendkívüli közgyűlésen hozzák meg a végleges döntését. A 36 fordulóból a februári leállásig 23-at játszottak le, az FC St. Gallen és a Young Boys egyaránt 45 ponttal rendelkezik, az FC Baselnek 40 pontja van.

Görögországban a kormány szerdán engedélyezte a futballbajnokság folytatását, az idény így jövő szombaton indul újra. A rájátszásban az alapszakasz legjobb hat csapata a bajnoki címért, a többi nyolc együttes pedig a kiesés elkerüléséért küzd majd. A ligát az Olympiakosz 14 pontos előnnyel vezeti a PAOK előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik