Eurofutball: Hagi csapata nyerte meg a Román Kupát

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.05.25. 21:50
Hosszabbítás után dőlt el szombat este a Román Kupa sorsa, a FC Viitorul hátrányból fordítva szerezte meg története során először a serleget.

A ploiesti-i fináléban az Astra Giurgiu szerzett vezetést a 41. percben, Denis Alibec szabadrúgásból lőtt góljával, ami úgy felbosszantotta Gheorghe Hagit, a Viitorul tulajdonosát és edzőjét, hogy szünetben kapust cserélt: Tordai Árpád váltotta Valentin Cojocarut. A konstancai csapat a 75. percben, egy szöglet után egyenlített Virgil Ghita fejesével, három perccel később pedig emberelőnybe is került, miután Romário Pires, az Astra brazil középpályása piros lapot kapott egy durva belépőért. A győztes gólt azonban csak a hosszabbítás szünete előtti pillanatokban gyötörte be egy másik brazil légiós, a csereként beállt Eric de Oliveira, az Astra utolsó reményeit pedig a 115. percben a gólvonalon fejjel mentő Ghita foszlatta szét végképp.

Az Astra vereségével a nemzetközi kupaszereplésről is lemaradt, mivel a Liga 1-ben csupán az ötödik helyen végzett, így Romániát a Bajnokok Ligája selejtezőiben a kolozsvári CFR, az Európa-ligában pedig a Viitorul, a FCSB és az Universitatea Craiova képviseli.

ROMÁN KUPA
DÖNTŐ

FC Viitorul–Astra Giurgiu 2–1 – h. u.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik