nemzetisport.hu 2018.05.23 20:53 Frissítve: 2018.05.24 00:46

Eurofutball: Gyurcsóék csak sárgáig jutottak, kupagyőztes a Dinamo

A labdarúgó Horvát Kupa döntőjében Gyurcsó Ádám és Futács Márkó együttese, a Hajduk Split 1–0-ra kikapott a Dinamo Zagrebtől.

 

A találkozó egyetlen gólját a svájci Mario Gavranovic szerezte az 55. percben, Szavvasz Gencoglu óriási hibáját kihasználva 11 méterről lőtt a kapuba (1–0).

 
EURÓPAI BAJNOKCSAPATOK ÉS KUPAGYŐZTESEK

Gyurcsó végigjátszotta a meccset, a 29. percben sárga lapot kapott, Futács pedig a 71. percben jött be csereként, és rögvest ő is „besárgult”.

A bajnoki címet már korábban bebiztosító zágrábi együttes az eddigi 27 Horvát Kupából a 15. alkalommal lett végső győztes – emellett pedig még hét Jugoszláv Kupát is nyert.

Szerbiában a Partizan hátrányból fordítva 2–1-re legyőzte a Mladoszt Lucsanit – a 93. percben utóbbi csapat megfogyatkozott Alekszandr Pejovics kiállítása miatt. A belgrádi együttes sorozatban harmadszor, összesen hatodszor nyerte meg a Szerb Kupát, korábban a Jugoszláv Kupában hatszor, a Szerbia és Montenegró sorozataként futó viadalt pedig háromszor nyerte meg – tehát ez a 15. kupasikere.

Moldovában a gól nélküli rendes játékidőt követően a ráadásban Maxim Antoniuc kétszer is betalált (a 99. és a 102. percben) a Zimbru kapujába, így a Milsami 13 éves fennállása során másodszor nyerte meg a kupát.

Macedóniában a Shkëndija a két gólig jutó védője, Viszar Muszliu vezérletével bedarálta a Pelisztert, így visszavágott a tavalyi döntőben, tizenegyesekkel elszenvedett vereségéért – egyúttal pedig második kupaaranyát nyerte meg.

HORVÁT KUPA, DÖNTŐ, VINKOVCI
Dinamo Zagreb–Hajduk Split 1–0

SZERB KUPA, DÖNTŐ, SZURDULICA
Partizan–Mladoszt Lucsani 2–1

MOLDOVAI, KUPA, CHISINAU
Milsami–Zimbru 2–0 – hosszabbítás után

MACEDÓN KUPA, DÖNTŐ, SZTRUMICA
Peliszter–Shkëndija 0–3

San Marinóban bajnoki döntőt rendeztek, a La Fiorita 1–0-ra legyőzte a Folgorét, így megvédte címét és ötödször lett aranyérmes.

  

 

2020.09.28 20:35:31

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az Ajax negyedháznál is csak a jegyértékesítés elmaradása miatt meccsenként 400-500 ezer euróval kevesebbet könyvelhetett el. Nemhogy a zárt kapuk, de hosszabb távon még ez is fenntarthatatlan.