Eurofutball: bajnokok lettek, mégsem indulhatnak a BL-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.14. 10:00
Az olasz Juventus, az ukrán Sahtar, a belga FC Bruges, az izraeli Hapoel Beer-Seva (Korhut Mihály) és a ciprusi APOEL (Sallai Roland) mellett további három labdarúgócsapat lett országos bajnok Európában a hétvégén: a horvát Dinamo Zagreb, az albán Skënderbeu és a luxemburgi Dudelange.

ALBÁNIA. Bár a hétvégén kikapott, a Skënderbeu megnyerte a bajnokságot – összesen nyolcadszor, az elmúlt nyolc kiírásban hetedszer lett aranyérmes –, ám a Bajnokok Ligájában nem indulhat a tíz meccsre szóló, fogadási csalással összefüggő UEFA-eltiltása miatt. A bajnokcsapat még bízik a lausanne-i nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) számára kedvező állásfoglalásában, de minden valószínűség szerint a tavalyi aranyérmes, az idén ezüstérmet szerző Kukësi képviseli majd az országot a BL-selejtezőben.

HORVÁTORSZÁG. A bajnoki címet tíz éven át őrző Dinamo Zagreb sorozatát tavaly megszakította a Rijeka, de a fővárosiak az idén visszaszerezték a trónt. A címvédő pontszámban még utolérheti a zágrábiakat, de az egymás elleni eredmények miatt nem előzheti meg. A Dinamo a 19. horvát bajnoki címét ünnepli.

LUXEMBURG. Egy fordulóval a vége előtt biztossá vált, hogy a Dudelange sorozatban harmadszor is megnyeri a bajnokságot. Az eddigi 25 forduló során 21 győzelmet arató, a Progres Niederkornnal külön versenyt vívó Dudelange 14. alkalommal lett bajnok – minden elsőségét 2000 óta szerezte.

A Dinamo Zagreb a második körben, a Kukësi és a Dudelange az elsőben – a magyar bajnokkal egy időben – kapcsolódik be a Bajnokok Ligája 2018–19-es idényének selejtezőjébe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik