Eurofoci: elképesztő szétlövés után megvan a duplázás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.04. 23:10
A Dinamo Kijev nyerte meg a labdarúgó Ukrán Kupát, miután tizenegyespárbajban legyőzte a nagy rivális Sahtar Donecket. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a kijeviek a 115. percben megfogyatkoztak Szerhij Ribalka kiállítása miatt.

A százhúsz perc alatt piros lapból így is többet láthattak a szurkolók, mint gólból, így következhetett a szétlövés.

És milyen jól kezdett a Sahtar! Miguel Veloso rögvest fölé lőtte a saját tizenegyesét, majd Antunesét Pjatov hárította a harmadik körben, míg a doneckiek egyszer sem hibáztak (1–3). Innentől kezdve már csak abban az esetben maradt esélye a kijevieknek, ha ők mindkét tizenegyest értékesítik, míg a Sahtar mindkettőt kihagyja.

És így is történt! Előbb Sovkovszkij, majd a léc hárított, miközben a Dinamo részéről Huszev és Jarmolenko is eredményes volt, folytatódhatott tehát a párharc (3–3). A hatodik körben egyik fél sem hibázott, a hetedikben viszont Sovkovszkij ismét védett (5–4), így a bajnoki cím utána a kupát is a kijeviek nyerték meg!

UKRÁN KUPA
DÖNTŐ

Dinamo Kijev–Sahtar Doneck 0–0 – tizenegyesekkel 5–4

A labdarúgó Norvég Kupa harmadik fordulója vaskos meglepetést hozott, a harmadosztály negyedik helyén álló Tromsdalen ugyanis hazai pályán 6–2-re kiütötte az élvonal 14. pozíciójában elhelyezkedő Bodö/Glimtet.

Svédországban a Göteborg a 12. kör rangadóján hazai pályán 1–0-ra legyőzte a fordulót második helyen váró Elfsborgot.

NORVÉG KUPA
3. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
Tromsdalen (III.)–Bodö/Glimt 6–2
Bryne (II.)–Brann 1–4

SVÉDORSZÁG, ALLSVENSKAN
12. FORDULÓ
Djurgarden–Norrköpping 1–1
Kalmar–Hammarby 2–2
Göteborg–Elfsborg 1–0
Az élmezőny állása: 1. Göteborg 29 pont, 2. Malmö 24 (25–15-ös gólkülönbség), 3. Elfsborg 24 (21–13), 4. Norrköpping 24 (20–14), 5. Djurgarden 22

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik