Eurofutball: a 21 éves klub első jelentős trófeáját nyerte meg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.27. 21:05
Az Olimpik Sarajevo tizenegyespárbajban legyőzte a Siroki Brijeget a Bosnyák Kupa döntőjének visszavágóján, ezzel 21 éves fennállása első jelentős trófeáját hódította el, és a következő szezonban az Európa-liga selejtezőjében szerepelhet.

A szarajevói egyesület idegenben 1–1-es döntetlenre végzett a kétszeres kupagyőztes Siroki Brijeggel, amely a visszavágó 44. percében megszerezte a vezetést, egy perccel később pedig Jadranko Bogicevic kiállítása miatt emberelőnybe került.

Az 1993 októberében alapított Olimpik azonban a második félidőben Veldin Muharemovic találatával egyenlített, és tíz emberrel is kiharcolta a tizenegyespárbajt. A szétlövésben a szarajevói csapat játékosai céloztak pontosabban, ezzel a klub történetének első jelentős trófeáját hódították el.

A TIZENEGYESPÁRBAJ

Az Olimpik a következő idényben az Európa-liga első selejtezőkörében kapcsolódik be a nemzetközi küzdelmekbe.

BOSNYÁK KUPA, DÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
Olimpik Sarajevo–Siroki Brijeg 1–1 – tizenegyesekkel 5–4

A Cseh Kupa döntője is tizenegyespárbajba torkollott. A kétszeres győztes Jablonec az első félidőben Martin Dolezal góljával előnybe került, ám a története második kupagyőzelmére 2000 óta váró Liberec a rendes játékidő letelte előtt kevesebb mint öt perccel Marek Bakos találatával egyenlített.

A szétlövésben a Jablonecből hárman is rontottak, míg a Liberecből csak Martin Frydek hibázott, így David Vavruska csapata tizenöt év után ismét megnyerte a kupát.

CSEH KUPA, DÖNTŐ
Jablonec–Slovan Liberec 1–1 – tizenegyesekkel 1–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik