nemzetisport.hu 2018.10.16 10:20 Frissítve: 2018.10.16 15:14

Eurofutball: 24-szeres bajnok szerződtetné Usain Boltot

Usain Bolt szerződtetése lehet az egyik első lépés azon az úton, amelyen a máltai Valletta FC új tulajdonosai az európai labdarúgás elitjébe szeretnék vezetni klubjukat.

Usain Bolt ausztrál csapata mezében (Fotó: AFP)

 

„Egy bajnokot mindig szeretettel fogadunk. A Valletta FC-nél nem ismerünk lehetetlent. Ez az ajánlat nem a pénzről szól, hanem a történelemről. Erről a sztoriról még ötven-száz év múlva is beszélnének” – idézi az ausztrál média Ghasston Sliment, a Valletta FC ügyvezető igazgatóját, aki két évre szóló szerződést kínál a korábbi világklasszis futónak.

Slimen tudja, hogy Bolt futballtudásán van még mit csiszolni, ezért is szeretné, ha gyorsan megegyeznének, és a 100 méteres síkfutás világcsúcstartója mielőbb kemény edzésekbe kezdene Máltán, mert december 13-án, a szuperkupáért kiírt mérkőzésen már szeretnék bevetni.

A Valletta FC többségi tulajdonrészét szeptemberben megvásárolta egy arab emírségekbeli befektetői csoport, a Sanban Group, amely szeretné az európai elitbe, a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezetni a csapatot. A Valletta címvédő Máltán, eddig 24-szer lett bajnok – harmadik a helyi örökranglistán –, azonban az európai porondon még nem alkotott maradandót.

Mint beszámoltunk róla, a profi futballkarrierre vágyó Usain Bolt jelenleg a Central Coast Marinersszel készül, és bár a napokban egy előszezoni mérkőzésen két gólt is szerzett, az ausztrál klub vezetői még nem látják elérkezettnek az időt arra, hogy szerződést ajánljanak neki.

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.

2020.02.20 14:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Ha nincsenek épített kabinok a pályán a játékosok számára, állítson fel összecsukható pavilonsátrat! (X)

2020.02.19 21:46:09

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az új tervezet csak hátrébb viszi a problémás területet.