Eurofutball: 24-szeres bajnok szerződtetné Usain Boltot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.16. 10:20
null
Usain Bolt ausztrál csapata mezében (Fotó: AFP)
Usain Bolt szerződtetése lehet az egyik első lépés azon az úton, amelyen a máltai Valletta FC új tulajdonosai az európai labdarúgás elitjébe szeretnék vezetni klubjukat.

 

„Egy bajnokot mindig szeretettel fogadunk. A Valletta FC-nél nem ismerünk lehetetlent. Ez az ajánlat nem a pénzről szól, hanem a történelemről. Erről a sztoriról még ötven-száz év múlva is beszélnének” – idézi az ausztrál média Ghasston Sliment, a Valletta FC ügyvezető igazgatóját, aki két évre szóló szerződést kínál a korábbi világklasszis futónak.

Slimen tudja, hogy Bolt futballtudásán van még mit csiszolni, ezért is szeretné, ha gyorsan megegyeznének, és a 100 méteres síkfutás világcsúcstartója mielőbb kemény edzésekbe kezdene Máltán, mert december 13-án, a szuperkupáért kiírt mérkőzésen már szeretnék bevetni.

A Valletta FC többségi tulajdonrészét szeptemberben megvásárolta egy arab emírségekbeli befektetői csoport, a Sanban Group, amely szeretné az európai elitbe, a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezetni a csapatot. A Valletta címvédő Máltán, eddig 24-szer lett bajnok – harmadik a helyi örökranglistán –, azonban az európai porondon még nem alkotott maradandót.

Mint beszámoltunk róla, a profi futballkarrierre vágyó Usain Bolt jelenleg a Central Coast Marinersszel készül, és bár a napokban egy előszezoni mérkőzésen két gólt is szerzett, az ausztrál klub vezetői még nem látják elérkezettnek az időt arra, hogy szerződést ajánljanak neki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik