Eurofutball: 1. MU, 2. Barcelona, 3. Dortmund – de miben?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.11. 18:01
null
A Manchester United lövései találják el legjobb arányban a kaput (Fotó: AFP)
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a legújabb kutatásában azt vizsgálta, hogy az európai élvonalakban és topligákban mely csapatok a leghatékonyabbak a kaput eltaláló lövések tekintetében.



Az öt európai topligát figyelembe véve a Manchester United az etalon ezen a téren, a „vörös ördögök” kapu felé szálló kísérleteinek 48.6 százaléka el is találja azt, egészen konkrétan 383 próbálkozásból 186.

Hajszállal van lemaradva a Barcelona, amely 190/393-nál jár (48.3 százalék), és a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Dortmund (142/307, 46.3 százalék) állhatna még fel.

Még ezek a csapatok is elmaradnak ugyanakkor a holland gárdáktól – közülük is a Real Madridot a Bajnokok Ligájában búcsúztató Ajax viszi a prímet. Az amszterdami együttes 452 lövésnél jár, ebből pedig 228 el is találta a kaput, ami 50.4 százalékos mutató.

A lista ellentétes végén a Cagliari (28.9 százalék) és az orosz Krilja Szovjetov (24.9) áll, a tanulmány pedig az átlagos lövési távolságot is mérte, e szerint a Bayern München futballistái próbálkoznak a legközelebbről (15.8 méter).

Utóbbi tekintetben az átlagnak a 18.5 méter felel meg, a PL-ben átlagosan 17.4 méterről tüzelnek a játékosok, ez a legalacsonyabb ligamutató, míg a szerb élvonalban 19.5 méterről (ez pedig a legmagasabb).

A LEGHATÉKONYABBAK (Forrás: CIES)
A LEGHATÉKONYABBAK (Forrás: CIES)
A LEGKEVÉSBÉ HATÉKONYAK (Forrás: CIES)
A LEGKEVÉSBÉ HATÉKONYAK (Forrás: CIES)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik