Eurofoci: Ancelotti jósol – itt a 4 topligagyőztes, meglepetés a BL-ben

Vágólapra másolva!
2015.10.26. 11:40
null
Carlo Ancelotti leadta tippjeit (Fotó: Fox Soccer)
A jelenleg munkanélküli (azért nem teljesen) Carlo Ancelotti az olasz La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában gyors körképet festett az európai topligák alakulásáról, és tippeket adott a sportfogadóknak. A nyáron a Real Madridtól menesztett tréner elárulta, szerinte melyik csapatok nyerik meg Európa legerősebb bajnokságait, illetve megjósolta a BL- és az Eb-győztest is.

 

SERIE A

„Az Inter masszív brigád, okosan cselekedett a nyári átigazolási piacon. Felipe Melo érkezése karaktert adott a csapatnak, Roberto Mancini pedig képes lesz a lehető legtöbbet kihozni a játékosokból.”

„Paulo Sousa nagyszerű munkát végez a Fiorentinánál. Emlékszem, bőven okozott nekem is gondot, amikor a Basel mestere volt. Az olasz bajnokság kiszámíthatatlan ebben a szezonban, egyetlen csapat sem tud a többiek fölé nőni.”

„Ha az élen egyik csapat sem húz el, a Juventus simán felzárkózhat. A szezon elején problémáik adódtak a torinóiaknak, hiszen a távozó Andrea Pirlo, Carlos Tévez és Arturo Vidal hármast rettentő nehéz pótolni. Papíron a Juventus kerete még mindig a legerősebb.”

„Ha a támadókban rejlő potenciált nézzük, az AS Roma a legjobb jelenleg. Dzeko, Szalah, Falque és Gervinho – kiemelkedően erős kvartett. A Roma legfontosabb feladata, hogy megteremtse az egyensúlyt a támadásban és védekezésben. Ha idegenben négy gólt szerzel, de nem nyered meg a meccset, akkor valami nem stimmel és javításra szorul” – utalt vissza Ancelotti a rómaiak Bayer Leverkusen elleni 4–4-es döntetlenjére a BL-ben.

„Nagyon érdekes a futball, amit a Napoli jelenleg játszik. Remek eredményeket produkál, Maurizio Sarri kiváló munkát végez, ahogy azt az Empolinál tette. Sikerül eggyel magasabb szinten is érvényesülnie. A nápolyiak intenzív focit játszanak, élmény őket nézni.”

PREMIER LEAGUE

„Nem úgy néz ki, hogy a Chelsea beleszólhat majd az angol bajnoki címért zajló versenyfutásba. A jelenlegi szezonban egyelőre csak szenved, José Mourinho pedig egyre inkább ingerlékeny.”

„Nem számítottam ilyen krízisre a címvédőnél, de teljesen megértem az eredmények mögött meghúzódó problémákat. A Chelsea játékosai jóllaktak. Az előző szezonban utcahosszal nyertek, most túl nyugodtan vágtak neki a bajnokságnak. De nincs ok az aggodalomra, Mourinho meg fogja oldani ezt a helyzetet. Ő a megfelelő ember erre a feladatra.”

„A Manchester City kerete a legerősebb és legkiegyensúlyozottabb jelenleg a Premier League-ben, de a gárda sokszor kiszámíthatatlan, főleg a nemzetközi porondon. Hiába erős, nem százszázalékosan megbízható.”

„Érdemes figyelni az Arsenalra. Arsene Wenger szépen átdolgozta a csapat játékrendszerét, így a lehető legtöbbet ki tudja hozni Alexis Sánchez és Theo Walcott elképesztő sebességéből.”

LA LIGA

Carlo Ancelotti legutóbb a Real Madridnál dolgozott. 2014-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, de 2015 nyarán egy trófeák nélküli szezont követően távoznia kellett. A Napolitól érkező Rafa Benítez váltotta. A spanyol mester rengeteg kritikát kap a sajtótól és a szurkolóktól – annak ellenére, hogy a királyi gárda 9 fordulót követően vezeti a spanyol tabellát.

„Teljesen normális, hogy sok kritikát kap, Madridban elképesztő elvárások vannak. A média nyomása hatalmas, de a befolyása is. Ebbe a rádiók és a televíziók is beletartoznak.”

„Madridban egész nap, mindennap a futball a téma. Ebből a szempontból a város hasonlít Rómára és Nápolyra.”

„A Barcelona ebben az idényben hasonlít a Chelsea-re. Mindent megnyert, játékosai túlzottan megnyugodtak. Nem elég éhesek, ezért kapnak ennyi gólt a mérkőzéseken. Ennek ellenére rendkívül erős együttesről van szó.”

BUNDESLIGA

„A Bayern München a Bundesliga toronymagas esélyese, még akkor is, ha zsebre dugott kézzel focizik a meccseken. Be kell vallanom, nem élvezem a Bayern München mérkőzéseit, mert egyetlen csapat sem kényszeríti versenyhelyzetre.”

„Pep Guardiola napjaink legjobb futballedzője. Ő tanítja a futballt. Próbál mindent megérteni, megismerni és megnyerni.”

A TIPPEK

„A scudettót a Roma fogja elhódítani. A Premier League-ben a Manchester City lesz a bajnok. A Real Madrid ünnepelhet a La Ligában. A Bajnokok Ligájában meglepetést szimatolok, szerintem a Paris Saint-Germain emelheti magasba a trófeát. A nyári Európa-bajnokság végén Franciaország lesz a győztes.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik