Eurofoci: 101 éves fennállásuk első kupagyőzelmét aratták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.21. 23:55
A Montenegrói Kupa 2013–2014-es kiírásának döntőjében a Mladoszt Podgorica – mely az idény elején a Videotont búcsúztatta az Európa-ligából – egygólos vereséget szenvedett az 1913-ban alapított FK Lovcsentől. Az ország legnagyobb múltú csapata története során először nyerte meg a sorozatot, míg a bajnokságban legutóbb 1935-ben végzett az élen.

A Szlovén Kupa fináléjáben a duplázó Francesco Finocchio vezette ND Gorica kétgólos győzelmet aratott a címvédő Maribor ellen, így tizenkét év után ismét elhódította a trófeát. A Parma 22 esztendős kölcsönjátékosa a döntőig vezető úton egy gólt sem szerzett.Szlovén Kupa fináléjáben a duplázó Francesco Finocchio vezette ND Gorica kétgólos győzelmet aratott a címvédő Maribor ellen, így tizenkét év után ismét elhódította a trófeát. A Parma 22 esztendős kölcsönjátékosa a döntőig vezető úton egy gólt sem szerzett.

A Ciprusi Kupa döntőjében nem született meglepetés, a legutóbb 2008-ban diadalmaskodó APOEL 2–0-s győzelmet aratott az Ermisz Aradippu ellen, míg a Lett Kupát meglepetésre a Jelgava nyerte meg, amely a fináléban tizenegyesekkel kerekedett az ország legsikeresebb együttese, a Skonto Riga fölé.

A portugál bajnokságban az első osztályú tagságért rendezett osztályozó visszavágóján a Pacos Ferreira saját közönsége előtt 3–1-re legyőzte az Avest, így benn maradt az élvonalban. A hazaiak első gólját a Manchester United által kölcsönadott Bébé szerezte.

CIPRUSI KUPA, DÖNTŐ
Ermisz–APOEL 0–2

LETT KUPA, DÖNTŐ
Skonto Riga–Jelgava 0–0, tizenegyesekkel 3–5

SZLOVÉN KUPA, DÖNTŐ
Maribor–ND Gorica 0–2

MONTENEGRÓI KUPA, DÖNTŐ
FK Lovcsen–Mladoszt Podgorica 1–0

PORTUGÁLIA, AZ ÉLVONALBELI TAGSÁGÉRT
VISSZAVÁGÓ
Pacos Ferreira–Aves 3–1
A Pacos Ferreira 3–1-es összesítéssel benn maradt az első osztályban.

SKÓCIA, AZ ÉLVONALBELI TAGSÁGÉRT
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Hamilton–Hibernian 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik