Eto’o: Ilyet eddig még sehol sem láttam

Vágólapra másolva!
2011.09.28. 14:10
null
Eto'o köszöni szépen, jól van (Fotó: Reuters)
Címkék
Samuel Eto'o nem bánta meg, hogy az Internazionale labdarúgócsapatától az Anzsi Mahacskalához igazolt. Az orosz gárdánál jól érzi magát, és olyan dolgokat tapasztal, amelyekben máshol eddig nem volt része. Eközben az egyik legelismertebb orosz szakíró burkoltan bundázással vádolta meg a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató dagesztáni klubot.

 

Sokan leírták Samuel Eto'ót, mondván, Oroszországba igazolásával végleg lelépett a topfutball színpadáról, ő azonban nem így érzi.

„Örülök, hogy az Anzsihoz igazoltam, még úgy is, hogy korábban sosem gondoltam volna, hogy egyszer a világ ezen részén focizom majd – nyilatkozta Eto'o a La Gazzetta dello Sportnak. – Mókás dolog itt játszani, az edzések pedig sokszor olyanok, mintha egy színházban lennénk. Minden külföldi játékosnak külön tolmácsa van. Amikor a vezetőedző mond valamit, egyből hat-hét tolmács ugrik, hogy lefordítsa az utasításokat az »ügyfelének«. Ilyet eddig még sehol sem láttam, de érdekes és mulatságos dolog.”

„Csatárként sokat rúgnak-vágnak, ám ez nem újdonság számomra, így volt ez valamennyi csapatomnál, nem nagy ügy – mondta a kameruni gólvágó, majd kitért a csapat otthonául szolgáló létesítményre. – A stadion nagyon kicsi, olyan érzés, mintha a Cesena pályáján játszanánk, a szurkolók fanatizmusát viszont imádom.”

Nos, a Mahacskala szurkolói valóban fergeteges hangulatot tudnak teremteni, legutóbb viszont nem voltak túl barátságosak kedvenceikkel. Az Anzsi ugyanis kedden hazai pályán csak 2–2-es döntetlenre volt képes a Tyerek Groznij elleni észak-kaukázusi derbin, ráadásul igencsak visszafogott teljesítményt nyújtva. Ez szemet szúrt a korábbi 34-szeres szovjet válogatott Alekszandr Bubnovnak is, aki az egyik legelismertebb szakírónak számít Oroszországban.

„Ez nem labdarúgás volt, hanem egy ócska színjáték. Nem is nagyon akarom kommentálni a történteket. Ahogy a gólok születtek és ahogy az Anzsi védekezett..., nem láttam még hasonlót. A dagesztáni játékosok intenzitásának, harcmodorának és érzelmi állapotának szintje jóval alacsonyabb volt a megszokottnál. Ennek eredményeképp a végén ki is fütyülték őket a saját szurkolóik” – írta Bubnov a sportbox.ru nevű oldalon az orosz bajnokság 25. fordulójának elemzésében.

A találkozó sokáig 1–1-re állt, majd a 88. percben egy nagy védelmi hibát követően a csereként beálló Oleg Vlaszov a vendégeknek szerzett vezetést, ám Joao Carlos a 92. percben kiegyenlített.

„Szintén érdekes az Anzsi másodedzőjének, Vagif Szadigovnak a meccs utáni nyilatkozata, amelyben elnézést kért a szurkolóktól a gyenge játék miatt, egyben megígérte, hogy a Lokomotiv Moszkvát legyőzik. Mit jelent ez? Azt, hogy nem úgy játszanak majd, mint a Tyerek ellen. És miért nem tudtak máshogy játszani kedden? Nagyon rejtélyes számomra. Ezt a mérkőzést alaposan ki kell elemezni és meg kell vizsgálni.”

Bubnov megígérte, hogy az Orosz Labdarúgó-szövetség fogadási csalásokkal foglalkozó bizottságának következő ülésén az illetékesek figyelmébe ajánlja a találkozót.

Nem először vetődött fel egyébként az idény során a bundagyanú az Anzsival kapcsolatban. Júniusban a Lokomotiv Moszkvát irányító Jurij Krasznozsannak azért kellett felállnia a kispadról, mert a Mahacskala ellen több alapemberét pihentette, a fővárosi csapat pedig 2–1-es vereséget szenvedett. A Lokomotiv vezetői szerint a meccset manipulálták, amiben Krasznozsannak is része volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik