nemzetisport.hu 2019.07.16 23:34 Frissítve: 2019.07.17 00:34

Erdélybe készül Dárdai Pál; jeles nap a magyar futballban

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

Erdélybe készül Dárdai Pál. A romániai magyarok körében is rendkívül népszerű korábbi szövetségi kapitány a tusványosi nyári szabadegyetem vendége lesz, hiszen a sport az idei programból sem hiányozhat. A Dárdai család gyökerei Erdélybe vezetnek vissza, a Hertha volt edzője azonban saját bevallása szerint még sohasem járt ősei földjén. Hogy most milyen tervekkel várja az utazást, az is kiderül írásunkból.

Jeles nap július 17. a magyar futballban, huszonöt éve ezen a napon rendezték meg a labdarúgó-világbajnokság brazil–olasz döntőjét, amelyet Pasadenában Puhl Sándor dirigált. A világ korábbi legjobb játékvezetője lapunknak elmondta, a meccs előtti napon egy lépést sem tehetett testőrök nélkül, de akkor ezt nem is nagyon bánta, mert nemigen lett volna kedve beszélgetni senkivel. Hogy miként lehetett lehozni a meccset négy sárga lappal, az is kiderül az interjúból.

Felemás napja volt kedden a magyar delegációnak Kvangdzsuban, a vizes vb-n. A nyílt vízi úszók 10 kilométeres viadalán Rasovszky Kristóf a negyedik helyen ért célba, s ezzel olimpiai kvótát szerzett. Hogy kis híján miért robbant fel idegességében a magyar sportoló nem sokkal a verseny előtt, s miként élte meg a vízben töltött tíz kilométert, az is kiderül helyszíni beszámolónkból, miként az is, hogyan sérült meg súlyosan a pólósok csapatkapitánya, Varga Dénes.

Ott voltunk a Népligetben, ahol a szokásoknak megfelelően az FTC női kézilabdacsapata szurkolói jelenlétében tartotta meg az első nyári edzését. A tréning persze inkább csak afféle ráhangoló, bemutató mozgás volt, amelyen már részt vett Szekeres Klára is, aki az előző idényt teljes egészében kihagyta, hiszen édesanya lett. Hogy mi mindent láthattak a foglalkozáson a drukkerek, és miként zárult a rendhagyó gyakorlás, megtudják riportunkból.

2020.06.01 06:47:30

Minden más foci SZALAY ATTILA (KÉPES SPORT)

Súlyos tízmilliós zuhanások Eden Hazard-tól Neymaron át Lionel Messiig.

2020.06.01 09:27:11

Minden más foci nemzetisport.hu

A háromszoros világbajnok a Menekülés a győzelembe című film miatt utazott Magyarországra.

2020.05.31 17:08:50

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Szabó Zoltán legénysége idénybeli tizenötödik győzelmét szerezte meg, ezúttal Zentán verte a Javort.

2020.05.30 10:24:13

Minden más foci ILKU MIKLÓS

NSOktatás, 3. rész. Labdabirtoklás, védések, várható gólok – ha a számok mögé nézünk, sok mindent megtudhatunk.

2020.05.24 15:29:05

Minden más foci L. PAP ISTVÁN

A varázslatos brazilokkal, az ugyancsak minőségi olasz, (nyugat)német és angol válogatottal.