Emlékezés: négy Dárdai egy csapatban a véméndi tornán

P. T.P. T.
Vágólapra másolva!
2018.12.29. 17:05
null
Dárdaiék tornagyőztes csapata
Dárdai Pál többek között három fiával alkotott közös csapata nyerte meg Véménden a tavaly december 8-án elhunyt idősebb Dárdai Pál emlékére megrendezett futballtornát.

Ha valahol, Véménden méltóképp ápolják a hagyományokat. A Baranya megyei községben az ünnepi időszakhoz ugyanúgy hozzátartozik a futball, mint a karácsonyi halászlé, a bejgli vagy éppen az újévi lencse. A település évről évre remek hangulatú teremtornának ad otthont, nem csoda, hogy rendszeresen megtelik a csarnok. Nem volt ez másként az idén sem az 1951. május 9-én Véménden született, tavaly december 8-án elhunyt idősebb Dárdai Pál emlékére megrendezett tornán.

A nyolccsapatos mezőnynek ezúttal is tagja volt a Dárdai Team, és ha hozzátesszük, hogy a Herthát edző Dárdai Pál mellett mindhárom fia, az egyaránt a berlini klub kötelékébe tartozó Palkó, Márton és Bence is pályára lépett, aligha kell részleteznünk, melyik társaság sikerét hozta a viadal. Az illendőség kedvéért azért jegyezzük le: a döntőben a véméndi együttest győzték le Dárdaiék.

Vesztese persze nem volt a napnak, már csak azért sem, mert ahány Hertha-mez volt Dárdai Pálnál, szétosztotta a nézők között. Folytatás jövőre – a hagyományok szellemében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik