P. T. 2018.12.29 17:05 Frissítve: 2018.12.29 17:58

Emlékezés: négy Dárdai egy csapatban a véméndi tornán

Dárdai Pál többek között három fiával alkotott közös csapata nyerte meg Véménden a tavaly december 8-án elhunyt idősebb Dárdai Pál emlékére megrendezett futballtornát.

Dárdaiék tornagyőztes csapata

Ha valahol, Véménden méltóképp ápolják a hagyományokat. A Baranya megyei községben az ünnepi időszakhoz ugyanúgy hozzátartozik a futball, mint a karácsonyi halászlé, a bejgli vagy éppen az újévi lencse. A település évről évre remek hangulatú teremtornának ad otthont, nem csoda, hogy rendszeresen megtelik a csarnok. Nem volt ez másként az idén sem az 1951. május 9-én Véménden született, tavaly december 8-án elhunyt idősebb Dárdai Pál emlékére megrendezett tornán.

A nyolccsapatos mezőnynek ezúttal is tagja volt a Dárdai Team, és ha hozzátesszük, hogy a Herthát edző Dárdai Pál mellett mindhárom fia, az egyaránt a berlini klub kötelékébe tartozó Palkó, Márton és Bence is pályára lépett, aligha kell részleteznünk, melyik társaság sikerét hozta a viadal. Az illendőség kedvéért azért jegyezzük le: a döntőben a véméndi együttest győzték le Dárdaiék.

Vesztese persze nem volt a napnak, már csak azért sem, mert ahány Hertha-mez volt Dárdai Pálnál, szétosztotta a nézők között. Folytatás jövőre – a hagyományok szellemében.

2020.02.27 22:02:00

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A szurkolói gyanút az táplálja, hogy a szentgyörgyi futballcsapatban négy olyan játékos is szerepel, aki korábban több-kevesebb időt töltött az egyik ellenlábasnál, az FC Botosani-nál.

2020.02.23 23:32:07

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Ahhoz, hogy valaki jó zsoké legyen, nem kell előtte lónak lennie.” „A fogorvosom a legjobb a szakmában, pedig sosem volt erősebb fogfájása.” „Nincs jó edző meg rossz edző, csak szerencsés meg szerencsétlen.”

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.