Első osztályú show: Neymar varázsolt a nevével fémjelzett tornán

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2018.07.22. 07:00
Trükkök, cselek és szlalomok: Neymar, a PSG brazil klasszisa gyönyörű megoldásokkal szórakoztatta a közönséget a nevével fémjelzett labdarúgótorna gálameccsein. Babják Bence tudósítása a brazíliai Santosból.

A brazil csillag nem okozott csalódást.

Bár a Red Bull által szervezett Neymar Jr's Five nemzetközi kispályás focitorna számos színvonalas és kiélezett meccset hozott – a magyar színeket képviselő Zsírkréták a nyolcaddöntőig menetelt –, a legnagyobb érdeklődéssel várt találkozókat a férfi és a női döntők után rendezték.

A Praia Grandéban rendezett fináléban az elődöntők előtt már megteltek a lelátók, a kordonok körül újságírók, valamint aláírásra és közös fotóra ácsingózó játékosok álltak. Aztán egyszer csak megjelent a jelenkori brazil labdarúgás legfényesebb csillaga, és amikor Neymar a küzdőtérre lépett, szinte felrobbant a gyerekektől nyüzsgő tribün.

A PSG csillaga köszöntötte a résztvevőket, majd az elődöntők és a döntők megtekintése után baráti csapatával előbb a férfimezőnyben győztes mexikóiakat, majd a női futballistákat felvonultató másik együttesével a hölgyek között első helyen végző Brazíliát hívta ki.

Az eredménynél persze mindenkit jobban érdekeltek a brazil ász cselei és trükkjei, ő pedig nem hazudtolta meg önmagát. Húzogatott, táncolt, irányt váltott, sarkazgatott, egészen könnyedén és elegánsan tette-vette a labdát, s szinte végig mosolygott a kétszer tízperces mérkőzések alatt.

A közönséggel rendre lepacsizott, meccs közben többször is kapható volt egy szelfire (megesett, hogy egyszerre két telefonnal a kezében készített képet), csapattársaival és az ellenfelekkel folyamatosan heccelték és ugratták egymást. Olykor az egész pályát végigszlalomozta, máskor finom bokapasszokkal hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait.

A két meccs után a baráti társaság két része oszlott, és vegyes csapatokat formálva egy harmadik találkozót is lejátszottak, a brazilos stílus szerelmesei pedig alighanem elaléltak a gyönyörűségtől: kevés olyan trükköt találtak fel a futsalban, amelyet valamelyik játékos ne mutatott volna be a pályán.

A gálameccsek előtt Neymar barátja és csapattársa, a vb-ről sérülése miatt lemaradó Daniel Alves dobta fel a pénzérmét, de nézőként jelen volt a 2006-os BL-döntőben győztes gólt szerző Juliano Belletti is.

A közönség élvezte a show-t, s a végén szűnni nem akaró éljenzéssel búcsúztatta Neymart és barátait – a felejthetetlen pillanatoknak pedig hét magyar srác is tanúja lehetett.

A találkozók végeztével a kordonok mögött sorakozó újságírók előtt is elvonult a 26 esztendős támadó, aki elmondta, rendkívül boldog, hogy számos ország sportolóit elhozhatta Brazíliába, és örül, hogy immár harmadik alkalommal rendezték meg az eseményt. A kötelező sablonok mellett ugyanakkor a világbajnokság után kapott kritikákra, valamint a színészkedéseiről szóló gúnyos videókra is reagált.

„Hogy túl sokat színészkedem? Már megszoktam, hogy mindenért kritizálnak. Azért, amit teszek, amit mondok, vagy amit nem mondok. Idővel hozzászoktam ehhez, megtanultam továbblépni, már nem foglalkoztatnak a támadások. A torna után magamba fojtottam a bánatom, nagyon szomorú voltam, időre volt szükségem, hogy a nyilvánosság elé álljak. A gondolataimat viszont továbbra is a közösségi oldalaimon osztom meg az emberekkel. Amikor a Santosból a Barcelonába szerződtem, akkor is az Instagramon közöltem először a hírt, mert ezen a platformon sokkal inkább biztonságban érzem magam, mint a kamerák előtt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik