El: Sztoicskov kizárt csapata immár a létezéséért küzd

Vágólapra másolva!
2013.06.24. 14:38
A nagy múltú bolgár futballcsapatot, a CSZKA Szófiát hétfőn az utolsó pillanatban kizárták az Európa-ligából, de pillanatnyilag nem ez a klub legnagyobb gondja. Az utóbbi évek pénzügyi problémái elhatalmasodtak, és immár a klub létezését fenyegetik.

„A CSZKA, ahogyan eddig ismertük, nincs többé – mondta minapi sajtótájékoztatóján a frissen kinevezett új vezetőedző, Hriszto Sztoicskov. – El kell tüntetnünk az adósságokat, új lapot kell nyitnunk. Ahhoz, hogy az élvonalban maradhassunk, találnunk kell egy egyesülni hajlandó, licenccel rendelkező klubot." Hriszto Sztoicskov. – El kell tüntetnünk az adósságokat, új lapot kell nyitnunk. Ahhoz, hogy az élvonalban maradhassunk, találnunk kell egy egyesülni hajlandó, licenccel rendelkező klubot."

Ez a klub jó eséllyel a Liteksz lehet, amelynél Sztoicskov az elmúlt hetekig edzősködött. Csavar a történetben, hogy a korábbi aranylabdás bolgár legenda szófiai tréneri kinevezése óta immár klubelnökként és tulajdonosként is munkálkodik játékoskori klubja, a CSZKA megmentésén.

Ha az egyesülést nem sikerül tető alá hozni, akkor a 31 bajnoki címével Bulgáriában rangelső CSZKA a következő szezonban csak amatőr szinten folytathatja.

A pénzügyi problémák egyszer már megfosztották a gárdát a nemzetközi szerepléstől: a CSZKA nem indulhatott el a Bajnokok Ligája 2008–2009-es kiírásában.

Ami a mostani Európa-liga-szezont illeti, elképzelhető, hogy a CSZKA-tól az utolsó pillanatban elvett kvóta egy másik bolgár csapaté, a Botevé lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik