B. D. K. 2020.09.17 08:44 Frissítve: 2020.09.18 02:19

Labdarúgás: Eidur Gudjohnsen fia Dániában folytatja

Eidur Gudjohnsen 22 éves, legidősebb fia, Sveinn Aron Gudjohnsen a dán Odensébe igazolt Olaszországból.

A 22 éves támadó nagyszerű géneket örökölt (Fotó: AFP)


Az izlandi U21-es válogatott játékost jövő nyárig veszi kölcsön a dán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő együttes.

Sveinn Aron Gudjohnsen nem akármilyen géneket örökölt, mivel már a nagyapja, Arón Gudjohnsen is kiváló futballista volt: háromszor nyert belga bajnokságot az Anderlechttel, s 73-szor húzhatta fel az izlandi válogatott mezét.

Sveinn apukája, Eidur Gudjohnsen a Barcelona és a Chelsea sztárja volt, jelenleg az izlandi U21-es válogatottnál másodedző. Neki van egy féltestvére, Arnór Borg Gudjohnsen, aki a Swansea utánpótlásában szerepel. Sveinn mellett Eidur másik két fia, a 18 éves Andri Lucas és a 14 esztendős Daniel Tristan is nagyon tehetségesek, ők a Real Madrid akadémiáján nevelkednek.

„Nem voltak kétségeim, amikor lehetőségem nyílt az OB-be igazolni” – olvasható Sveinn nyilatkozata a klub hivatalos honlapján. Hozzátette, hogy olyan csapatba szerződött, amelyben korábban több izlandi játékos is kiválóan teljesített. Megjegyezte: tudja, hogy sok csatár van itt, de keményen megküzd a játékpercekért.

„Készen állok a feladatra és nagyon motivált vagyok. Az OB olyan klub, amely az első hat helyért küzd, és alig várom, hogy gólokkal segíthessem a csapatot.” – tette hozzá.

Sveinn Aron Gudjohnsen a Barcelona korosztályos gárdáiban kezdte a pályafutását, majd több klubot is megjárt, mielőtt 2018-ban a Speziához került. Az olasz együttessel 2022-ig van érvényes megállapodása.

Sveinn Aron Gudjohnsen kölcsönbe érkezik a dán együttesbe (Fotó: ob.dk)
2020.09.21 21:32:54

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Külföldi csapatok leendő, aktív és volt világsztárokat is igazoltak a francia élvonalból.

2020.09.21 16:59:11

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Szabó Zoltán együttese a drámai El-kiesés és négy nyeretlen bajnoki után legyőzte a Macsvát.