Egyiptom: nem állt ki a csapat, súlyos büntetés jöhet

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.02.25. 13:48
A Zamalek labdarúgócsapata súlyos büntetésre számíthat, mert hétfőn nem állt ki az al-Ahli elleni kairói derbire az egyiptomi bajnokságban.

Az egyiptomi szövetség (EFA) elnézést kért a szurkolóktól az elmaradt mérkőzés miatt, és kedden nyilatkozatban közölte, hogy fegyelmi eljárást indít a Zamalekkel szemben.

A Zamalek azért nem állt ki a hétfői találkozóra, hogy így tiltakozzon a szövetség súlyos szankciói ellen, amelyet a múlt csütörtöki, egyiptomi Szuperkupa-mérkőzésen történtek miatt róttak ki a klubra. A másik fél, az al-Ahli szintén büntetést kapott.

A riválisok akkor Abu-Dzabiban mérkőztek meg egymással, több ezer ott dolgozó egyiptomi vendégmunkás előtt. A találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget, majd a tizenegyes-párbajt 4–3-ra a Zamalek nyerte. A két együttes játékosai és vezetői a találkozót követően az ünneplés miatt összeverekedtek.

A két főbűnös, Mahmud Kahrabaand (al-Ahli) és Emam Asur (Zamalek) a szezon végéig szóló eltiltást kapott, Sikabala (Zamalek) nyolc, míg Jaszer Ibrahim és Junior Adzsaji (mindkettő al-Ahli) két-két mérkőzést kénytelen kihagyni. A két klubnak pénzbüntetést is fizetnie kell, míg három meccsre eltiltották a Zamalek elnökét, Mortada Manszurt, aki szintén kapott pénzbüntetést is.

A Zamalek elnöke azt mondta: bár felvetődött, hogy nem állnak ki a hétfői mérkőzésre, később meggondolta magát, és az ifjúsági csapatot küldte el a találkozóra. A fiatalokat szállító busz azonban forgalmi akadályok miatt nem érkezett meg időben. A mérkőzést végül a tervezett kezdési időpont után egy órával fújták le, mert a Zamalek csapata nem volt ott a stadionban.

Az EFA jelezte: megállapította, nem volt olyan forgalmi akadály, amely megakadályozta volna a vendégek buszát abban, hogy a stadionhoz érjen.

Az egyiptomi élvonal mostani idényében mindkét együttes 16-16 mérkőzést játszott, a hibátlan teljesítménnyel éllovas al-Ahli 17 pontos előnyben van a harmadik helyezett Zamalekkel szemben.

Az al-Ahli és a Zamalek vetélkedése 1917 óta tart, többnyire telt ház előtt, a pályán és a lelátón egyaránt feszült hangulatban. Párharcuk nemcsak Egyiptomban, hanem az afrikai földrészen, sőt a világ labdarúgásában is az egyik legjelentősebb városi rivalizálásnak számít.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik