HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2014.02.17 07:38 Frissítve: 2015.03.31 01:54

Edzősors: Urbányi István az MLS-bajnoknál jutott pozícióhoz

Hivatalosan április elsejétől az aktuális MLS-bajnoknál, a Sporting Kansas City labdarúgócsapatánál dolgozik majd Urbányi István. A legutóbb maldív-szigeteki szövetségi kapitányként tevékenykedő szakember azonban már most aktívan kiveszi a részét a munkából. A korábbi volt válogatott középpályás, Újpesten és Kecskeméten edzőként az élvonalbeli munkába is belekóstoló tréner erről a Digi Sport Reggeli Start című műsorában számolt be.

HIRDETÉS

 

 

Urbányi István a Maldív-szigetek után
az Egyesült Államokban dolgozhat (Fotó: NS-archív)

„Családi okok miatt – a gyerekek az Egyesült Államokban járnak iskolába, én pedig mindenképpen szerettem volna mellettük lenni – már korábban jeleztem a Maldív-szigeteken a szövetség elöljáróinak, hogy a december végén lejáró szerződést nem hosszabbítom meg – mondta Urbányi István. – Volt elképzelés rá, hogy egy februári tornán még én irányítom az együttest, de az időpont technikai okok miatt csúszik, tudtommal pénz nem áll rendelkezésre a rendezésre, május a tervezett új időpont, én viszont addig semmiképpen nem akartam várni, nekem az már távoli volt. Ezért aztán közös megegyezéssel már októberben – a szeptemberi torna után, ahol a csoportunkból első helyen továbbjutva végül az elődöntőben Indiától kaptunk ki, némi külső segítséggel, a meg nem adott büntetőnk a mai napig igen népszerű a videomegosztón – felbontottuk a szerződést. Különleges és szép időszakot éltem meg a Maldív-szigeteken, mindenki elégedett volt a munkámmal, a játékosok, a vezetők és a szurkolók, sok elismerést kaptam.”

Urbányi István edzői pályafutásában tehát lezárult egy fejezet, de nem kellett sokat várnia, amíg az új kihívás megtalálta őt. A Kansas Cityt bajnoki címhez segítő régi barát, Vermes Péter közreműködésének köszönhetően került képbe az MLS-címvédőnél.

„Huszonöt éves az ismeretségünk Péterrel, annak idején Győrben segítettem az ő beilleszkedését, kicsit most abból ad vissza, baráti alapon. Mindenekelőtt a munkavállalás megszerzésében nyújtanak segítséget, ami egy elképesztően nehéz és hosszú procedúra. A segítségük nélkül ebben aligha tartanék itt, köszönet érte nekik. Péter elmondta: barátként segít nekem, de mint edzőre van szükségük. Azt azért nem árt tudni, hogy amikor erről mi először beszélgettünk, még nem volt bajnok a Kansas, ami óriási dolog, tekintve, hogy nem tartozik az MLS kirakatcsapatai közé. Péter azonban kiváló és szisztematikus munkát végzett, aminek meglett az eredménye. Az MLS-klubokról tudni kell, hogy mindegyik üzemeltet saját akadémiát, ezek azonban változó tartalommal vannak megtöltve. Szükség van kiválasztásra, létesítményre és mindenekelőtt szakmai programra. Én az utóbbiban juthatok szerephez. A tulajdonossal jelenleg is zajlanak az egyeztetések, milyen pozícióban, feladatkörben számítanak rám. Hivatalosan április elsején kezdek, de már most tanulmányozom a közeget, felmérem az állapotokat, jelenleg az U16-os csapattal veszek részt egy korosztályos tornán.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 22:49:37

Minden más foci SMAHULYA ÁDÁM

ALAPVONAL. Talán az sem véletlen, hogy évtizedek óta Pelé és Maradona a támpont, ha a világ legjobbjáról van szó.

2018.10.17 11:29:54

Minden más foci nemzetisport.hu

2018-ban Gibraltár is több tétmeccset nyert meg Németországnál – de a franciáktól elszenvedett vereség reményt adhat.

2018.10.17 09:13:03

Minden más foci BORBOLA BENCE

A százszoros ír válogatott játékos a dublini futballakadémián dolgozik.

2018.10.16 23:20:33

Minden más foci nemzetisport.hu

2018.10.16 20:29:56

Minden más foci nemzetisport.hu

A nationalelf teljesítménye javult, de így is a szakadék szélére került • Franciaország fordítani tudott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS