Edzősors: újra hazájában kapott munkát a Fehérvár korábbi trénere

Vágólapra másolva!
2019.11.14. 18:16
null
José Gomes (balra) újra otthon (Fotó: www.csmaritimo.org.pt)
Hivatalos honlapján jelentette be a portugál élvonalban szereplő CS Marítimo, hogy az október elején az angol másodosztályú Readingtől távozó José Gomes lesz a klub új vezetőedzője. A 2013-ban a Videotonnal bajnoki ezüstérmet szerző portugál szakember tavaly december után dolgozhat ismét a hazájában – akkor a Rio Ave trénere volt.

A Marítimo hivatalos bejelentése arról nem szól, hogy Gomes mennyi időre írt alá a madeirai klubhoz, ám valószínűsíthető, hogy megbízatása legalább a szezon végéig szól. A 49 éves szakember 2013 januárjában váltotta Paulo Sousát a Videoton kispadján, s másfél évig volt a fehérváriak vezetőedzője, amely időszak alatt előbb egy ezüstérmet szerzett a csapattal, viszont első – és egyetlen – teljes idényében nem tudta kivezetni a Vidit a nemzetközi kupaporondra, csak a 4. helyen végzett csapatával, így 2014 júniusában menesztették.

Székesfehérvárról az arab világba tette át a székhelyét, legnagyobb sikereként 2016-ban megnyerte a szaúdi Szuperkupát az al-Ahlival. Tavaly júniusban nevezték ki a portugál élvonalban szereplő Rio Ave trénerének, majd decemberben az angol másodosztályú Reading szerződtette, ám idén októberben menesztették, miután 11 bajnokiból csak két győztesen megvívott mérkőzést tudott felmutatni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik