HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.03.11 20:30 Frissítve: 2019.03.14 01:03

Edzősors: Louis van Gaal eldöntötte, végleg visszavonul

Bár korábban szóba került, hogy az előzetes hírekkel ellentétben folytatja edzői pályafutását, Louis van Gaal most elárulta, erre biztosan nem kerül sor.

Louis van Gaal több időt szeretne a családjával tölteni (Fotó: AFP)

 

A 67 éves szakember egy holland televíziós csatornának nyilatkozott, végleg lezárva a jövőjét firtató találgatásokat.

„Immár nyugdíjas vagyok. Nincs olyan ambícióm, hogy technikai igazgató vagy televíziós szakértő legyek. A feleségem huszonkét évvel ezelőtt lemondott a munkájáról, hogy kövessen engem külföldre. Megígértem neki, hogy ötvenöt évesen abbahagyom az edzősködést, ehelyett még hatvanöt esztendősen is folytattam. Megérdemli, hogy a futballt nélkülözve folytassuk a közös életünket, nagyon boldog most” – mondta Van Gaal.

Az amszterdami születésű sportember játékos- és edzői pályafutása is jelentős, az 1978 és 1986 közötti időrést a Sparta Rotterdam középpályásaként töltötte, majd vezetőedzőként az Ajax, a Barcelona, az AZ, a Bayern München és a Manchester United kispadján ült, illetve szövetségi kapitányként irányította a holland válogatottat – egyebek mellett nyert Bajnokok Ligáját, UEFA-kupát, négy holland, két spanyol és egy német bajnoki címet. Legutóbb az Old Traffordon dolgozott, a manchesteri csapatot a 2015–2016-os idényben FA-kupa-győzelemre vezette.

 

2019.03.19 19:40:15

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Nem először vetődött fel a téma, olykor a sportág prominens személyiségei is hangoztatják: el kellene törölni a futball egyik legkülönösebb, legvitatottabb, az idők során a legtöbbet változó, ugyanakkor egyik legősibb szabályát.