HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.03 11:22 Frissítve: 2018.09.04 14:01

Edzősors: Leekens is képben volt, de Storck az új tréner – hivatalos!

A belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Royal Mouscronnál folytatja edzői pályafutását Bernd Storck, a magyar válogatott korábbi kapitánya. Storck hétfőn már edzést vezényel, 17 órakor mutatják be, egy plusz egy éves szerződésben egyezett meg a klubbal.

Bernd Storck lett a belga sereghajtó új vezetőedzője (Fotó: Royal Mouscron)

 

A belga bajnokságot hat vereséggel (10 kapott és mindössze 2 szerzett góllal) kezdő, így jelenleg sereghajtó Mouscron csütörtök délelőtt jelentette be, hogy szerződést bontott a csapatot február óta irányító vezetőedzővel, Frank Defays-vel.

Az üresen maradt kispadra Bernd Storck, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya volt az első számú jelölt, de helyi lapértesülések szerint a mieinket korábban szintén irányító Georges Leekens is képben volt.

Vasárnap közülük előbbit nevezték ki, Storck 1996-ban a Hertha BSC segédedzőjeként kezdte meg tréneri karrierjét, majd ugyanezt a feladatot látta el a Wolfsburgnál, a belgrádi Partizannál, majd a Borussia Dortmundnál is. 2008-ban Kazahsztán felé vette az irányt, előbb az Almati, majd az U21-es, aztán a felnőttválogatott irányítását vette át, ezt a kazah U19-es válogatott követte, aztán az Olympiakosz U21-eseinek edzését követően a magyar U20-as csapatot, majd a felnőttválogatottat irányította.

Storck vezetésével az U20-as csapatunk a világbajnokságon a nyolcaddöntőig jutott, ahol drámai csatában kapott ki a végső győztes szerbektől, majd a felnőttekkel az Európa-bajnokságon is nyolcaddöntőzött.


 

2019.03.18 18:36:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Hetedik állomásához érkezik a darts Premier League. Folytatódik a tenisz Miami Open.

2019.03.19 19:40:15

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Nem először vetődött fel a téma, olykor a sportág prominens személyiségei is hangoztatják: el kellene törölni a futball egyik legkülönösebb, legvitatottabb, az idők során a legtöbbet változó, ugyanakkor egyik legősibb szabályát.

2019.03.13 23:40:55

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A sport hőskorszakának makulátlanságáért sem tennénk feltétlenül tűzbe a kezünket, már csak azért sem, mert akkoriban is gyarló emberek feszültek egymásnak a vicces mezek ellenére nemesnek hirdetett küzdelemben.