Edzősors: Lássuk be, ez nem fog menni – Bernd Storck

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.04.28. 18:22
null
Bernd Storck (Fotó: Szabó Miklós, 2017)
Néhány napja röviden beszámoltunk arról, hogy Bernd Storck távozik a belga élvonalbeli Cercle Bruges vezetőedzői posztjáról. A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya időközben megvilágította döntése hátterét, és röviden arra is kitért, van-e alapja a pletykának, mely szerint Bölöni László helyett ő lesz az Antwerpen vezetőedzője.

 

„Nagy-nagy köszönettel tartozom a Cercle szurkolóinak és a klubnak –idézi a Het Laatste Nieuws a kisebbik bruges-i csapatot az élvonalban tartóBernd Storckot.– Sok mindenen sikerült változtatnunk, profibb lett a szemlélet a csapatnál. De én ambiciózus embernek tartom magam, és a céljaim nem hozhatók egy nevezőre a Cercle céljaival.”

Storck – szintén beugró trénerként – tavaly a Mouscront is megmentette, Belgiumban nagy tekintélynek örvend, árgus szemekkel figyelik, merre tart.

„A Cercle a Monaco szatellitklubja, nevelőegyesület: fiatalokat gyűjt össze, labdarúgót farag belőlük, majd haszonnal továbbadja őket –indokolta tovább távozását Storck.– Ez itt így működik, én pedig többre vágyom. Szeretnék trófeákért versengeni, szeretnék kilépni az európai kupaporondra, és az Európa-ligában vagy a Bajnokok Ligájában játszani. Lássuk be őszintén, a Cercle-lel ez nem fog menni.”

A korábbi magyar kapitány kitért arra a pletykára is, hogy az európai kupaporondra aspiráló Antwerpen kispadján ülő Bölöni László utódja lesz.

„Jó lenne továbbra is Belgiumban dolgozni, de egyelőre nem kaptam konkrét ajánlatot. Antwerp? Ez a magyar sajtó színtiszta spekulációja.”

Storckot hírbe hozták a Monacóval is, a német szakember korábbanbeszélt is folyamatban lévő tárgyalásairól a hercegségbeliekkel– erről a szálról nincs friss publikus információ.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik