Edzősors: a volt MTK-edző Szaúd-Arábiában tér vissza a kispadra

Vágólapra másolva!
2019.11.05. 14:29
null
Henk ten Cate a Szaúd-arábiai al-Ittihad FC új vezetőedzője (Fotó: Ittihad Club)
Korábban már kétszer is bejelentette a visszavonulását, de másodszor is visszatér a kispadra Henk ten Cate, aki ezúttal a Szaúd-arábiai al-Ittihad irányítását veszi át – jelentette be a 64 esztendős holland szakember szerződtetését új munkaadója.

 

Henk ten Cate – aki az 1999–2000-es idényben Magyar Kupát és bajnoki ezüstérmet nyert az MTK-val – először 2018 májusában döntött úgy, hogy befejezi az edzősködést, amikor nem hosszabbított szerződést az al-Dzsazirával.

Tavaly decemberben aztán mégis visszatért a kispadra az FC Barcelona és a Chelsea korábbi másodedzője, Dzsudzsák Balázs korábbi csapata, az arab emírségekbeli al-Vahda irányítását vette át, melyet bajnoki bronzéremig vezetett.

Henk ten Cate az idény végén távozott, most azonban másodszor is munkába áll „visszavonulása” óta, a szaúdi élvonalbeli al-Ittihad vezetőedzőjének nevezték ki. Új együttese az előző trénerrel, a chilei José Luis Sierrával – akit szűk másfél éven belül másodszor menesztettek – a legutóbbi négy bajnoki mérkőzését elveszítette, így kilenc forduló után 9 ponttal (3 győzelem, 6 vereség) csak a 13. helyen áll a 16 csapatos bajnokságban.

Henk ten Cate a szezon végéig írt alá az al-Ittihadnál, de a megállapodás tartalmaz egy plusz egyéves opciót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik