ECA: Budapesten tartja közgyűlését az európai klubok szervezete

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.28. 17:07
null
Az Andrea Agnelli (középen) vezette ECA Budapesten tartja általános közgyűlését (Fotó: AFP)
Információnk szerint március végén az európai klubok legjelentősebb érdekképviseleti szerve, az Európai Klubszövetség (ECA) is Budapesten tartja általános közgyűlését. Az ECA-nak összesen 232 egyesület a tagja, köztük négy magyar, a Debrecen, a Bp. Honvéd, a Mol Fehérvár és a Ferencváros. A szervezet elnöke a Juventus első embere, Andrea Agnelli.

 

Amint arról beszámoltunk, Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke is részt vesz a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) éves kongresszusán, amelyet jövő hét elején Budapesten rendeznek. Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke, lapunk főszerkesztője, a szervezőbizottság társelnöke az MTI-nek kedden elmondta, az olasz-svájci sportvezetővel a gála helyszínén, a Corinthia Hotelben tartanak pódiumbeszélgetést jövő hétfőn. Az eseményen részt vesz a nagy nemzetközi szövetségek képviselői közül Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség első embere, illetve Marius L. Vizer, a Nemzetközi Cselgáncsszövetség vezetője is.

Az AIPS 83. alkalommal rendezi meg kongresszusát, Magyarország 1965, 1992 és 1999 után negyedszer lesz házigazdája az eseménynek, amelyre mintegy 110 országból körülbelül 300 küldött, meghívott előadó, megfigyelő és díszvendég érkezik Budapestre, ami rekordrészvételnek számít.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik