AIPS: Gianni Infantino is részt vesz a budapesti kongresszuson

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.01.28. 12:31
null
Infantino is részt vesz az AIPS kongresszusán (Fotó: AFP)
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke is részt vesz a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) éves kongresszusán, amelyet jövő hét elején Budapesten rendeznek.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke, lapunk főszerkesztője, a szervezőbizottság társelnöke az MTI-nek kedden elmondta, az olasz-svájci sportvezetővel a gála helyszínén, a Corinthia Hotelben tartanak pódiumbeszélgetést jövő hétfőn. Az eseményen részt vesz a nagy nemzetközi szövetségek képviselői közül Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség első embere, illetve Marius L. Vizer, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség vezetője is.

Az AIPS 83. alkalommal rendezi meg kongresszusát, Magyarország 1965, 1992 és 1999 után negyedszer lesz házigazdája az eseménynek, amelyre mintegy 110 országból körülbelül 300 küldött, meghívott előadó, megfigyelő és díszvendég érkezik Budapestre, ami rekordrészvételnek számít.

A hétfő esti gálán második alkalommal adják át az AIPS médiadíjait, 11 kategóriában hirdetnek győzteseket, akiknek személyéről egy tíztagú szakmai zsűri Budapesten hozza meg a végső döntést. Emellett az MSÚSZ és az AIPS díjazni fogja a legjobban szerepelt magyar pályázatokat is, valamint itt veszi át díját az AIPS által az év európai női sportolójának választott háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, illetve a dohai atlétikai vb rendezői a 2019 legjobb sportos sajtóközpontjának járó elismerést.

A díjátadót itthon a Sport 1 televízió, világszerte az AIPS több online médiafelülete és több televíziótársaság közvetíti élőben, a műsorvezető Jonathan Edwards brit olimpiai bajnok atléta és Csisztu Zsuzsa sportújságíró, volt tornász olimpikon lesz. Részt vesz az ünnepségen Szabó Tünde sportárt felelős államtitkár, Csányi Sándor MLSZ-elnök és Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke is.

A nőknek a sportban és a sportmédiában betöltött szerepéről is tartanak majd panelbeszélgetést többek között az amerikai úszó és televíziós legenda, Donna de Varona és Babos Tímea részvételével, valamint a kétszeres sakkolimpiai bajnok Polgár Zsófia vezetésével bemutatkozik a budapesti sakkolimpiai pályázat is.

A kongresszus részeként kihelyezett programot tartanak a Puskás Arénában; a nyári labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszínén Fürjes Balázs, a nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos és várhatóan Martin Kallen, az UEFA Eb-rendezésért felelős igazgatója, tart majd prezentációt.

A kongresszus szerda este parlamenti fogadással zárul, ahol Kövér László házelnök meghívásának tesznek eleget a résztvevők.

Az AIPS az 1924-es párizsi olimpián alakult meg, a nyolc alapító ország között volt Magyarország is. A szervezet európai alelnöke Szöllősi György, és vezetőségi tagja Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ alelnöke is, aki egyben a szervező bizottság igazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik