NSO/MTI 2019.03.05 12:06 Frissítve: 2019.03.05 13:48

Eb 2020: kimaradt az ukránoktól Rakickij, tartalék az FTC-támadó

Nem hívta be Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány az ukrán labdarúgó-válogatott keretébe Jaroszlav Rakickijt, aki a télen Oroszországba igazolt.

 

A szakvezető kedden hirdette ki keretét az együttes első két Európa-bajnoki selejtezőjére, Lengyelország és Luxemburg ellen, s a listáról hiányzik a 29 éves hátvéd, aki az elmúlt években stabil tagja volt a nemzeti együttesnek.

Az 54-szeres válogatott futballista mellőzését nem indokolta meg Sevcsenko, mégsem lehet meglepőnek nevezni a döntését, ugyanis a két ország ellenséges viszonya miatt januárban hatalmas felzúdulást okozott Ukrajnában, amikor Rakickij elfogadta a szentpétervári csapat ajánlatát, és szerződést kötött a Zenittel.

A hátvéd korábban csak a Sahtar Doneckben szerepelt, mellyel hét ukrán bajnoki címet szerzett, távozása után viszont a szurkolók ellene fordultak, Instagram-oldalát éles hangvételű kritikák árasztották el, ráadásul már akkor több ukrán médium felvetette, hogy ki kellene zárni a nemzeti csapatból.

A bírálatok hátterében az áll, hogy az orosz-ukrán viszony 2014 márciusa óta rendkívül feszült: ekkor a Krím-félszigetet egy helyi népszavazás eredményére hivatkozva Oroszország annektálta. Az azóta is tartó konfliktus miatt a Sahtar például Harkivban játszotta a hazai európai kupamérkőzéseit. 

A Sevcsenko által kihirdetett nemzeti együttesben a tartalékok között ott van a Ferencváros támadója, Ivan Petrjak.

2020.02.23 23:32:07

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Ahhoz, hogy valaki jó zsoké legyen, nem kell előtte lónak lennie.” „A fogorvosom a legjobb a szakmában, pedig sosem volt erősebb fogfájása.” „Nincs jó edző meg rossz edző, csak szerencsés meg szerencsétlen.”