Dinamo Zagreb: a stábot kirúgták, mert nem fogadta el a bércsökkentést

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.03.27. 20:28
null
Nenad Bjelica stábjával szerződést bontott a Dinamo Zagreb (Fotó: AFP)
A horvát labdarúgó-bajnokságot 18 pontos előnnyel vezető Dinamo Zagreb elbocsátotta első csapatának teljes szakmai stábját, mert nem mentek bele a fizetésük csökkentésébe.

 

A bajnokságot március 8-án állították le a koronavírus-járvány miatt, a klubnak azóta nincs bevétele. A horvát sajtóban megjelent hírek szerint a teljes szakmai stábját elbocsátotta, amit az egyesület közleményben magyarázott meg.

A Dinamo 450 embert foglalkoztat, a bérüket bevétel nélkül kellene állnia, de így nem tud fennmaradni. A vezetőség a vészhelyzetben a költségei csökkentéseként azt találta ki, hogy a játékosok és a szakmai stáb tagjai fizetésének harmadát utalja most át, másik harmadát fél év múlva, a harmadikról pedig le kell mondaniuk.

Arijan Ademi csapatkapitány a futballisták, Nenad Bjelica vezetőedző a stáb nevében utasította vissza az ajánlatot. A klub válaszlépése az volt, hogy a szakmai stáb tagjainak szerződését megszüntette. Bjelicán kívül mindenkivel azonnali hatállyal szerződést bontottak, míg a vezetőedző megállapodásában van egy kitétel, amely miatt erre nincs lehetősége a klubnak ilyen esetben. Ám sajtóhírek szerint a stáb kirúgásával a vezetőség nyomást helyezett a vezetőedzőre is.

A horvát lapok szerint a játékosok éves bére 100 ezer és 800 ezer euró között van, ennek kellene a harmadát venni. Kérdés, végül vállalják-e az alacsonyabb fizetéseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik