BOROS MIKLÓS 2017.08.22 12:18 Frissítve: 2017.08.22 12:58

Dinamo-mezben a Sepsi-játékos, miközben szól a székely himnusz...

Mint beszámoltunk róla, a román élvonalban hétfőn a bukaresti Dinamo hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Sepsi OSK-t. Az újonc sepsiszentgyörgyieknek először kellett a lelátóról felhangzó, némi magyarellenességgel szembesülniük a szezonban, de szerencsére a játékvezető időben reagált a helyzetre. A mérkőzés után először hangzott fel Bukarestben, román élvonalbeli meccsen a székely himnusz, ami alatt az egyik Sepsi-játékos már a Dinamo-mezében pacsizott a bukarestiekkel...   

Maroknyi székely Bukarestben – a Dinamo–Sepsi meccsen (Fotó: facebook.com/sepsiosk)

 

A 7. fordulóban kellett először magyarellenességgel szembesülniük a sepsiszentgyörgyi labdarúgóknak és szurkolóknak a román élvonalban. Hétfő este a bukaresti Dinamo ultrái fogadták a „Ki a magyarokkal az országból!” és a „Magyarország kapja be!” rigmusokkal a Sepsi OSK csapatát és mintegy 50 szurkolóját. A székely drukkerek viszont nem reagáltak erre, és a zuhogó esőben végigénekelték a mérkőzést.

Ráadásul, miután Horatiu Fesnic kolozsvári játékvezető a stadion hangosbemondóján keresztül a magyarellenes rigmusok beszüntetésére kérte fel a hazai szurkolókat, többször már nem is hangzottak el ezek a rigmusok.

Éppen ezért a Sepsi OSK vezetősége nem is kívánt reagálni a történtekre.

A mérkőzés Sergiu Hanca büntetőből lőtt góljával 1–0-s Dinamo-győzelemmel zárult. A találkozón az élvonalban újonc Sepsi OSK végig egyenrangú partnernek bizonyult, s a lefújás után ezúttal is elénekelték a Sepsi-szurkolók az előttük felsorakozó csapatnak (amelynek nagyobb része – a keretnek több mint a fele – egyébként román nemzetiségű) a székely himnuszt, amely először hangzott fel egy bukaresti stadionban a román élvonalban.

A szentgyörgyi játékosok közül azonban nem mindenki hallgatta meg, az éppen a Dinamótól kölcsönkapott Patrick Petre ezalatt már a bukarestiek mezében a hazai szurkolókat köszöntötte – ahogy az a Gazeta Sporturilor fotóján is látszik.

Patrick Petre már Dinamo-mezben és a bukaresti szurkolókhoz indul, miközben a háttérben csapattársai a székely himnuszt hallgatják (Fotó: gsp.ro)

A 20 éves U-válogatott szélső, akit a fővárosi klub elsősorban sportszerűtlen életmódja miatt adott kölcsön egy szezonra a Sepsi OSK-nak, azt nyilatkozta a román lapnak, hogy nem akart mindenáron gólt szerezni nevelőegyesülete ellen. Bár egy mondattal később hozzátette, profinak tartja magát, és nem akart veszíteni a mérkőzésen.

A szentgyörgyi szurkolók Facebook-oldalán a kommentelők jelentős része máris úgy foglalt állást, hogy ilyen hozzáállással nincs keresnivalója a csapatban, függetlenül attól, hogy a hétfői mérkőzésen a Sepsi egyik legjobbja volt.

ROMÁNIA, LIGA 1
7. FORDULÓ
HÉTFŐI MÉRKŐZÉSEK

Botosani–Concordia Chiajna 2–1
Dinamo Bucuresti–Sepsi OSK 1–0
Az élcsoport: 1. CFR 19 pont, 2. Botosani 16, 3. CS  U Craiova 15 …10. Sepsi 6

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.22 08:55:49

Minden más foci JAKAB ÁRPÁD (SZÉKELYUDVARHELY)

A Székelyudvarhely trénere a határon túli harmadik vonalban is a magyar labdarúgást szolgálja.

2017.09.20 23:38:32

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Olyan presztízsű klubmérkőzést rendezhet fővárosunk, amilyenhez hasonlóra esélyünk sem volt korábban.

2017.09.18 12:53:50

Minden más foci nemzetisport.hu

Az egy évvel ezelőtti mezfogyás 75 százalékkal emelkedett az évnek ebben a szakaszában a PSG-nél.

2017.09.18 14:22:27

Minden más foci nemzetisport.hu

A magyar női röplabda-válogatott Németországgal játszik az Európa-bajnokságon.

2017.09.15 15:36:27

Minden más foci nemzetisport.hu

A topligás csapatok csaknem háromszor több pénzt áldoztak új játékosokra, mint öt éve.