Dinamo: Dzsudzsák góljára a 93. percben válaszolt a Zenit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.24. 13:29
null
Dzsuzdsák Balázs megszerezte első gólját a Premjer-liga 2013–2014-es szezonjában (Forrás: fcdynamo.ru)
Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premjer-liga) hatodik fordulójának nyitó mérkőzésén a hazai pályán játszó, Dzsudzsák Balázzsal felálló Dinamo Moszkva hiába szerzett vezetést a magyar középpályás révén a 64. percben, 1–1-re végzett a Zenit ellen. A szentpétervári együttes a 93. percben mentett pontot Alekszandr Kerzsakov fejes góljának köszönhetően.

A gól nélküli első félidőben mindkét együttes bátran támadott, a Dinamo főképp jól működő lestaktikájának köszönhetően húzta ki a vendég Zenit támadásainak méregfogát. A hazai pályán játszó fővárosiak elsősorban Dzsudzsák Balázs és Fjodor Szmolov révén veszélyeztettek, a magyar középpályás a 9. percben utóbbit hozta gólhelyzetbe, a 24. percben pedig saját maga próbálkozott távoli lövéssel, de akkor még a helyén volt a Zenit kapusa, Juri Lodigin, és hárította a bal alsó sarok felé tartó lövést.

A második félidőben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, kevés helyzettel, érezhető volt, hogy egyetlen gól könnyen eldöntheti a három pont sorsát. A győzelem ígéretével kecsegtető találatot végül a végig igen aktívan, támadásban és védekezésben is hasznosan játszó Dzsudzsák Balázs szerezte meg. A magyar középpályás egy jobb oldali támadás végén, a tizenhatos vonalánál csapott le egy Zenit-védő gyengére sikerülő felszabadítási kísérletére, erős lövése egy hátvéd sarkán meg is pattant, így védhetetlenül vágódott a kapu bal oldalába. 1–0

A hátralévő 25 percben a Zenit mindent elkövetett az egyenlítésért, nagy erőkkel rohamozott, gólhelyzeteket is kialakított, de úgy tűnt, több gól nem születik a mérkőzésen, és a Dinamo megszerzi a három pontot. A játékvezető által elrendelt háromperces hosszabbítás utolsó másodperceiben azonban kihagyott a Dinamo-védelem, és Roman Sirokov beadása után Alekszandr Kerzsakov közvetlen közelről a hálóba bólintott, kialakítva az 1–1-es végeredményt. Érdekesség, hogy ez volt a találkozón a Zenit első, kaput eltaláló kísérlete.

Ezzel a döntetlennel a Dinamo Moszkva elszalasztotta az előzési lehetőséget, és maradt a táblázat hatodik helyén, továbbra is két ponttal lemaradva a harmadik Zenit mögött.

PREMJER-LIGA
6. FORDULÓ

DINAMO MOSZKVA–ZENIT 1–1 (0–0)
Gólszerző: Dzsudzsák (64.), ill. Kerzsakov (93.)

DZSUDZSÁK GÓLJA


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik