Díjazás: 100 ezren szavaztak, Puskás csatlakozott Peléékhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.13. 14:24
null
Puskás a goal.com Hírességek Csarnokában
Az olvasók szavazatai alapján a goal.com csütörtökön hivatalosan is beválasztotta Puskás Ferencet a Hírességek Csarnokába.

A goal.com-nál százezer olvasó szavazata alapján Puskás Ferenc bekerült a „Goal Hall of Fame-be”. Puskás Ferenc mellett eddig ezt csak Zinedine Zidane, Diego Maradona, valamint Pelé érte el.

A beiktatás kapcsán több legenda Puskásról szóló nyilatkozatát is felidézte a honlap, valamint napjaink klasszisai is áradoztak a Száguldó Őrnagyról.

„Puskás neve összeforrt a Real Madriddal. A világ legjobbjai játszottak a Realnál, ő mégis kiemelkedik Alfredo Di Stéfanóval" – mondta Zinedine Zidane.

A goal.com Zidene-én kívül több (korábbi) nyilatkozatot is idézett.

Sir Alex Ferguson: „Puskás egészen különleges játékos volt. A mai napig nem értem, hogy veszíthették el a magyarok az 1954-es vébédöntőt."

Hidegkuti Nándor: „Ő a legjobb, volt egy hatodik érzéke a futballhoz. Ha ezer lehetőség volt, akkor ő az ezeregyediket választotta."

Gil Merrick, az angol válogatott korábbi kapusa: „Puskás azt mondta, ha nem védek olyan jól, tizenkét gólt rúgott volna nekem. Hatalmas megtiszteltetés volt ellene pályára lépni. A stadionban hős volt, a magánéletben pedig imádni való srác.”

„Egészen hihetetlen, nincs kihez hasonlítani. Játszottam ellene a Rangers futballistájaként, olyan volt, mintha egy szellemet üldöztem volna. Pedig rajtunk nem múlt, remekül futballoztunk, mindent beleadtunk. Aztán jött Puskás, és a vezetésével a Real hat gólt rúgott nekünk. Elmondjam, mennyire volt jó? Rendben. Képzeljék el a világ legjobb futballistáját. Megvan? Puskás jobb volt!” – mondta Willie Henderson, a 29-szeres skót válogatott szélső az 1960-as BEK-döntőről.

Puskás, Zidane, Pelé és Maradona mellett még egy játékos kerül be a Hírességek Csarnokába, erről pénteken tesz bejelentést a goal.com.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik