Dél-Korea: a Spurs sztárja hamarosan katonai szolgálatra jelentkezik

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.04.02. 15:20
null
Szon Hung Minre kötelező katonai szolgálat vár (Fotó: AFP)
Brit sajtóhírek szerint hamarosan katonai szolgálatra jelentkezik Szon Hung Min, a Tottenham labdarúgócsapatának játékosa.

 

Mint ismert, Dél-Koreában az 1948-as alkotmány és az 1949-es honvédelmi törvény kötelezővé tette a sorkatonai szolgálatot. Minden, 19. életévét betöltő dél-koreai férfit behívnak a toborzóirodákba, hogy felmérjék alkalmasságát. A felmérések alapján alkalmassági kategóriákba sorolják a behívottakat, hasonlóan az egykori magyarországi rendszerhez. A sorkatonai szolgálat időtartama – attól függően, hogy hová osztják be a behívottat – 21–24 hónap.

Miután azonban Dél-Korea labdarúgó-válogatottja megnyerte a 2018-as Ázsiai Játékokat (a döntőben hosszabbítás után 2–1-re legyőzte Japánt), a diadalt arató nemzeti együttes tagjai abban a jutalomban részesültek, hogy az eredetileg megszabott kétéves időtartam helyett egy rövidített, csupán négyhetes katonai szolgálatot kell teljesíteniük – így van ez Szon Hung Min esetében is, aki a The Guardian tudomása szerint már hazautazott Dél-Koreába, és várhatóan április 20-án szolgálatra jelentkezik.

A 27 esztendős játékos jelenleg kéztörésből lábadozik, ám a koronavírus-járvány miatt szünetel a legtöbb helyen a bajnokság, ráadásul az angol szövetség várhatóan hamarosan bejelenti, hogy az eredetileg tervezett április 30-i időpontban nem kezdődhetnek el újra a Premier League küzdelmei, Szon ezt kihasználva tudná le a kötelező katonai szolgálatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik