nemzetisport.hu 2018.11.02 17:25 Frissítve: 2018.11.02 17:33

Dánia: 50 nap letöltendő Bendtnernek – nem jogerősen

A koppenhágai városi bíróság 50 nap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a 81-szeres dán válogatott támadó, Nicklas Bendtnert, miután még szeptemberben úgy megvert egy taxisofőrt, hogy annak eltört az álla. Utóbb a 30 éves csatár és barátnője azzal védekezett, hogy önvédelemből cselekedtek, ráadásul a taxis az utasai szerint a hosszabb úton ment. A csatár és ügyvédje fellebbeztek az ítélet ellen, így a jogerős döntésig szabadlábon védekezhet a támadó.

 

Bendtner (balra) és ügyvédje az ítélet kihirdetése után (Fotó: Guardian)

Bendtner tavaly március óta a Rosenborg játékosa és a klub mai közlése szerint az elítélt támadó szerződését nem bontja fel a norvég rekordbajnok.

 
Eljárás indul a taxis ellen
Ki ne tette volna ezt?” – Bendtner barátnője
Ismét lesújtott Bendtner ökle

„Kétségtelen, hogy a kialakult helyzet nem jó a klubnak, és nem jó Nicklasnak sem. A történtektől függetlenül azonban a játékos marad a Rosenborg játékosa. Megtartjuk őt” – reagált a bírósági döntés után Tove Moe Dyrhaug, a Rosenborg ügyvezető igazgatója.

A szeptemberi esetről a taxi biztonsági kamerája készítette felvételek alapján a taxisöfőr ellen is eljárás indult, mert úgy tűnt, provokálta a támadót és barátnőjét, és – ahogy az a tárgyaláson kiderült – egy üdítős üveggel, vagy dobozzal dobálta meg őket, amikor fizetés nélkül távozni készültek a kocsiból, mert a sofőr a hosszabb útvonalat választotta, s nem arra ment, amerre utasai szerették volna.

A dán csatár ügyvédje, Anders Nemeth közölte fellebbeznek az ítélet ellen, így a jogerős ítéletig a támadó szabad lábon védekezhet.

Bendtner nem először keveredett botrányba. 2011 szeptemberében, majd novemberében egyaránt hotelben történt verekedés miatt vették őrizetbe, 2011 decemberében előtt gyorshajtáson kapták, majd ugyanebben a hónapban egyik sunderlandi csapattársával állítólag megrongált néhány autót.

2013 márciusában a koppenhágai rendőrség elkapta, mert részegen a forgalommal szemben hajtott – ezt a kilengését már a szövetség sem nézte el, és fél évre kizárta a válogatottból. 2014 márciusában egy koppenhágai taxissal vitatkozott össze, majd bosszúból levizelte az autót. 2016-ban a Wolfsburgnál telt ki a becsülete, mert állandóan elkésett az edzésekről.

 

2020.05.24 20:51:53

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Azt, hogy van remény, eddig is tudtuk, ám ami engem illet, meggyőződésem, hogy most kell igazán észnél lennie mindenkinek. A sportban különösen, a futballban főként.

2020.05.04 10:39:28

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Zidane hiába egyezett meg a Barca edzőjével, a Juve-célpont milliárdos lett • Bemutatjuk a leghíresebb majdnem-transzfert.

2020.05.20 22:09:42

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Érdekes volt viszont tapasztalni azt az „ötletelést”, amely a romániai labdarúgás újraindítását övezte. A folytatás különböző forgatókönyvei kergették egymást, amelyekről rövidesen lehullt a lepel.

2020.05.20 20:21:32

Minden más foci B. L.

Ideális olyan csapatnak, amely: a 16-os rémét, a támadósor összekötőjét vagy épp a berobbanó támadót keresi.

2020.05.18 21:42:28

Minden más foci S. T. J.