DAC: újabb magyar játékos szerződött Dunaszerdahelyre

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2019.01.14. 07:46
null
Csóka Dániel (balra) már a DAC együttesével készül (Fotó: Új Szó/ Somogyi Tibor)
A magyar utánpótlás-válogatott Csóka Dánielt szerződtette a szlovák élvonalban szereplő FC DAC 1904. A 18 esztendős középhátvéd az angol élvonalbeli Wolverhamptontól érkezett.

A szlovák élvonal második helyén álló DAC-nál folytatja pályafutását Csóka Dániel, a magyar U19-es válogatott hátvédje másfél évre kölcsönbe érkezett az angol első osztályban szereplő Wolverhamptontól.

„Az őszi hazai Eb-selejtezős meccseken figyelt fel rám a DAC – mondta lapunknak a 18 esztendős, ballábas belső védő. – Novemberben néhány napot Dunaszerdahelyen töltöttem, nagyon tetszett, amit láttam, s a teljesítményemmel meggyőztem a sárga-kékeket. Noha személyesen nem ismertem a dunaszerdahelyi magyar légiót, novemberi itt-tartózkodásom idején sokat segített Kalmár Zsolt, Vida Kristopher és Vida Máté is. Biztos vagyok benne, hogy nekik köszönhetően könnyebb lesz a beilleszkedés, mint Angliában volt, ahová tizenhat évesen kerültem. Mindenesetre nagyon sokat tanultam ott is, mert saját magamra voltam utalva.”

Csóka Dániel elmondta, várja már, hogy pályára lépjen a Mol Arénában, s részese legyen a fantasztikus hangulatú mérkőzéseknek.

Az új szerzeményről Peter Hyballa, a dunaszerdahelyi együttes vezetője is nyilatkozott: „Tehetséges középhátvéd, aki már az első tavaszi meccsen, a listavezető Slovan ellen játszhat, ha a felkészülés során meggyőz a teljesítményével.”

Csóka Dániel a ZTE Akadémián nevelkedett, édesapja, Csóka Zsolt és nagybátyja, Molnár Balázs (14-szeres válogatott) hosszú évekig a ZTE labdarúgója volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik