DUDUCZ TIBOR (Grödig) 2020.08.01 20:30 Frissítve: 2020.08.01 20:44

DAC: súlyos vereség a Fortuna Liga főpróbáján

Az Ausztriában edzőtáborozó DAC az Olympique Marseille után ismét neves francia csapattal mérte össze az erejét, a Nice azonban túl nagy nagy falatnak bizonyult.

Kalmár Zsolt csapatkapitányként lépett pályára (Fotó: Lelkes Ernő)

A francia Olympique Marseille elleni 2–1-es remek győzelem után súlyos, 6–0-s vereséget szenvedett a Nice elleni felkészülési mérkőzésen a DAC. A dunaszerdahelyiek az elmúlt kilenc napot az osztrák Alpokban töltötték, ahol kiváló körülmények között készültek az új idényre. A hazautazás előtt még Grödigben, a Red Bull Salzburg tartalékcsapatának, a második ligás FC Lieferingnek az otthonában, a négyezer férőhelyes Untersberg-Arénában léptek pályára az OGC Nice ellen, amely a francia élvonal 5. helyen végzett, és ezzel bejutott az Európa-ligába.

Az első gólt a nizzaiak a 35. másodpercben, a másodikat a harmadik perc végén szerezték. Egy idő után magához tért a felvidéki gárda a sokkból, kiegyenlítettebb lett az összecsapás, de Bernd Storck együttese a kapura teljesen veszélytelen volt. Az első félidőben még további két gólt szerzett a Nice.

Szünet után pályára lépet a sérüléséből felépülő Schäfer András is, a DAC azonban csupán 0–5-ös állásnál dolgozott ki két ígéretesebb lehetőséget. Előbb honfitársunk, a tizenhatszoros válogatott középpályás, Kalmár Zsolt szabadrúgását ütötte ki a Nice kapusa, majd Eric Ramírez lövését hárította.

A DAC jövő vasárnap a Mol Arénában 18 órakor a Sered ellen kezdi a Fortuna Liga új idényét.

2020.08.12 16:28:23

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A Pohronie nagyon megnehezítette a dunaszerdahelyiek dolgát, de végül nyert a Storck-csapat.

2020.08.09 18:40:05

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

Az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a TSC, és innen már nem engedte ki kezéből a győzelmet.